Invigningsfest för The Local i Spanien...

/
1 Comments
...på svenska ambassaden i Madrid igår kväll.

Först höll ambassadören Cecilia Julin ett välkomsttal

Vi togs emot med välkomstdrinkar och fick träffa grundarna av The Local, Paul Rapacioli och James Savage. Det visade sig att de var två jättetrevliga engelsmän som bodde i Sverige då de startade upp The Local som till en början var svenska lokala nyheter fast på engelska. Det hela började som ett "newsletter" som skickades ut till de som gick på SFI (Svenska För Invandrare). Ibörjan hade de runt 75 läsare och idagens läge har de runt 3 miljoner läsare. The Local finns inte bara längre i Sverige utan även i andra länder, därav Spanien (lokala spanska nyheter fast på engelska).

I Spanien öppnade de upp för cirka en månad sedan och de var otroligt förvånade över vilken respons de hade fått, över 300 000 läsare på rekordtid. Något som inte förvånar mig. Förutom de utlänningar som bor i Spanien som inte kan spanska och vill läsa om vad som pågar i Spanien, så är nog spanjorerna väldigt nyfikna och självkritiska. Antalet läsare av The Local i Spanien kommer nog öka lavinartat tror jag. I Spanien är det Alex Dunham som är Deputy Editor, dvs. som håller i trådarna.

   
Sedan höll en av The Locals grundare, Paul Rapacioli ett tal


 Paul Rapacioli

Det bästa med kvällen var att förutom att få höra en så positiv och inspirerande historia om ett företag som började från noll var att få träffa massor av intressanta och trevliga människor. Förutom att jag fick chansen att lära känna svenska ambassadören Cecilia Julin, så träffade jag även Catarina Skoog som jobbar på ambassaden. Catarina lärde jag känna för snart 10 år sedan då jag gjorde min sista tenta hos henne som jag hade kvar på min utbildning. Emelie som arbetar på ambassaden var också en jättetrevlig halvspanjorska / halvsvenska, men henne lyckades jag inte att fånga på bild.

Jag och Cecilia Julin

Jag och Catarina Skoog

Ann Bateson och Miguel Anxo Murado var två personer som jag fick tillfälle att prata med. Ann Bateson arbetar för radiokanalen Madridlive.fm som är den enda engelskspråkiga kanalen som fokuserar på konst, nöje och "social scene" i Madrid. Detta sänds från Circulo de Bellas Artes i Madrid som nog måste tillhöra en av de vackraste byggnaderna. Vilken arbetsplats hon har! Miguel Anxo Murado är journalist och arbetar för bland annat The Guardian, BBC, spanska kanalen SER och The Huffington Post. Han visade sig kunna oerhört mycket om de Skandinaviska länderna samt språken.

Ann Bateson och Miguel Anxo Murado

Harold Heckle är även han journalist och arbetar för Associated Press. Han skriver för olika tidningar och mycket om mat. Han har skrivit en bok som jag nu är väldigt nyfiken på A Traveller's Wine Guide to Spain. Han försökte även att övertyga mig om att jag borde byta favoritrestaurang, vilket förstås är Viridiana. Detta lyckades han dock inte med!

Harold Hecke längst till höger

David Stirton och hans kollega har lyckats med konststycket att få spanjorer att spela cricket i Spanien. Det var nästan så att jag själv blev sugen att få testa efter att ha fått höra om det.

Cricket spelande David Stirton (till höger) och hans vänYou may also like

1 kommentar:

  1. Mysigt att se Catarina på foto. Det är ju 25 år sedan jag såg henne senast.

    SvaraRadera