Gayområdet nummer 1 i Madrid...

/
0 Comments
...heter Chueca och är en stadsdel som ligger precis bakom gatan Gran Via och i närheten av gatan Fuencarral. Eller det är nog snarare så att Fuencarral nu ligger i Chueca området.
Gran Via

Chueca brukade vara en av Madrids farligare stadsdelar i början på 90-talet. Allt var sunkigt och väldigt nedgånget och man sålde heroin på torget. Chueca var fullt av suspekta barer och mycket punkställen. Sedan blev det "gay y guay" (gay och coolt) som jag brukar säga. De homosexuella flyttade in med sin stil och fräschade upp hela stadsdelen. Chueca blev en av de hippaste stadsdelarna i Madrid dit till en början nästan bara homosexuella gick eller bodde, men sedan gick alla dit oavsett sexuell läggning.

Chueca kryllar av hippa barer och restauranger. Det finns även en väldigt ny saluhall där som heter "Mercado San Anton" bland annat. Jag har dock en förkärlek för gamla "tabernas" (krogar, barer) så vi gick till "Stop Madrid" som är en av Madrids 20 äldsta barer (från 1929) och till tabernan Ángel Sierra som ligger vid Chuecatorget. I Ángel Sierra borde du testa deras "vermut" ifall du är där.
I baren Stop Madrid
Stop Madrid ovan och baren Ángel Sierra nedan

Chueca torget
You may also like

Inga kommentarer: