Jag som precis tyckte att journalisten Peter Kadhammar på Aftonbladet verkade vettig...

/
1 Comments
...men tji fick jag. Jisses, jag blir nästan mörkrädd när jag läser följande nonsens:

"Den spanska arbetsmarknaden liknar på sätt och vis den svenska, men den är mer extrem. Här finns en stor grupp som har fasta arbeten med rejält anställningsskydd. Det är dyrt och svårt för arbetsgivarna att sparka personal.
De trygga anställningarna, eller den stela arbetsmarknaden om man vill kalla den så, är ett arv från den fascistiska Francotiden. Observera nu att den meningen inte påstår att det är fascistiskt med trygghet.
Diverse regeringar har sedan demokratin infördes på 1970-talet försökt trolla genom att luckra upp arbetsmarknaden utan att röra anställningstryggheten.
Man har infört diverse regler om projektanställningar och tillfälliga kontrakt. Det är uppstått ett A- och B-lag. Lourdes tillhör B-laget, 30 procent av arbetskraften som får hålla tillgodo med jobb en eller två månader i taget, eller ett halvår, om de alls hittar något, och som får vara beredda att sluta när som helst.
Detta är förklaringen till att Spaniens arbetslöshet ökar så oerhört snabbt vid en ekonomisk nedgång. I andra ekonomier försöker arbetsgivare normalt behålla personal så länge det går, för när det vänder uppåt är det dyrt att träna upp nya.
I Spanien finns B-laget som buffert. Man kan sparka ut dem direkt, utan kostnad, utan besvär.
I euroområdet steg arbetslösheten 2008 till 2010 från 7,5 till 10 procent. I Spanien steg arbetslösheten från 11,4 till 20 och har fortsatt att uppåt, bland ungdomar till över 45 procent.
"

M Ö R K R Ä D D är rätta ordet för hur jag känner mig just nu. Ni som fattar "nada" just nu...jag orkar inte ens förklara varför, har varken kraften eller orken. En annan dag gör jag det.


You may also like

1 kommentar:

  1. Jag vill gärna veta vad du tycker, sâ hoppas du samlar krafter snart...;)
    /Anna Malaga

    SvaraRadera