Godaste & dyraste (?) tapasen i Madrid...

/
2 Comments

...kanske "La Castela" serverar, men jag säger bara aaaaaaaaaaaaaaahhh så GOTT!!! Trots priset så är det värt det.

Restaurangen är kanske inte nåt att hurra för. Hit går man för att stå upp och trängas i baren eller runt omkring där man får plats.

Detta ställe ligger på gränsen till Madrids snobbigaste stadsdel "Salamanca" och det märks...på de som besöker baren. Fast det är inget ställe man går för att visa upp sig. Hit går man för att äta gott och dricka "cañas" (små öl) eller vin.

De tapas jag åt sist var på gränsen till fullkomlighet. Hade jag suttit hemma själv i soffan så hade jag antagligen slickat tallriken ren utan att skämmas...

Det som ser ut som en tårta heter nåt i stil med "Milhojas de ventresca" eller dylikt. Den måste ni testa! Var inte rädda för att mosa sönder den och äta allt huller om buller! Smaskens... Tapasen med gröna sparrisen är "Habitas, jamón y trigueros" och smakade underbart. Sambon "el gato" var väldigt, väldigt imponerad över oxsvansen "rabo de toro" och ansåg att "...det var den bästa som han hade ätit i hela sitt liv!"Det är en enda servitör "ute på golvet" (dvs utanför baren) som serverar och han är verkligen ett proffs. Han har koll på allt och alla, tar betalt när du är klar (trots fullsatt bar) och skämtar och har sig under tiden. Det var länge sedan jag såg en så professionell servitör. En stolthet för den yrkeskåren är han.


You may also like

2 kommentarer:

 1. Hej! Jag befinner mig i Madrid under ett halvår för att plugga spanska. I början av januari kommer mina föräldrar hit för att hälsa på mig, jag ser att du har tipsat om massa bra restauranger men undrar om du har någon favorit? Det skulle vara så roligt att ta med de till en riktig spansk restaurang med utsökta tapas, en sådan där restaurang man inte hittar om man inte kan staden helt enkelt ;)

  Ha det så fint!
  Hälsningar Linnéa

  SvaraRadera
 2. Hej Linnea,

  Vad kul att du har turen att bo i Madrid! Bästa staden i hela världen! ;-) Jag skall välja ut nagra favoriter till dig och skriva om dem nu i helgen. Hall utkik här pa bloggen sa kommer det ett inlägg om det!

  Salu2!

  SvaraRadera