Påsk i Spanien

/
0 Comments

Jag tillhör den lyckliga skaran som är ledig från jobbet hela veckan. Sedan måndags har jag befunnit mig i Navaluenga (utanför Avila) som är en liten by som har ca 2300 invånare. Under helgdagar och sommaren ökar invånar antalet till 20000-25000 invånare.

Dagarna och kvällarna har sedan vi kom hit i Måndags tillägnats att dricka och äta. Frukost, "aperitivo" (typ som små gratis tapas man får till ölen) och "cañas" (öl) innan lunchen, sedan lunchen (förrätt, varmrätt och dessert), man hinner tillbaka till stugan sätta sig någon timme och sedan är det dags igen för aperitivos. Denna gång innan middagen. Detta har nu pågått under 3 dagars tid
Dagen till ära har min "svägerska" gjort "torrijas" som är väldigt typiskt att äta under påsken. Det är som våra fattiga riddare fast de brukar serveras kalla i mjölk eller doppas i rödvin. Gott som mellanmål idag kanske? Mellan lunchen som intogs vid tretiden och middagen som brukar intas vid tiotiden. Vi hinner nog med dem innan "aperitivon" som intas runt åttatiden i några av byns alla barer....



You may also like

Inga kommentarer: