undefined
undefined
undefined
Spansk frukost
/
0 Comments
Består som sagt oftast av en cafe (espresso) eller cafe con leche (espresso med mjölk) och något sött till. Bara kaffet väljs av majoriteten av dem som jag arbetar med. Min sambo "el gato" går steget längre och äter luft, dvs ingenting alls.
Är det helg och folk har med tid kanske de slår till och äter "churros" eller "porras" (friterad deg i olika storlekar) con chocolate eller med kaffet. Nämnas borde kanske att chokladen är som en tjock sås istället för våran O'boy. Jag har aldrig lyckats tycka om den chokladen som man får med sina churros. Den är för söt och man blir enbart törstig av den.
Här har de ett annat märke för chokladdryck ,som man verkligen kan dricka, som de är lika stolta över som vi över våran O'boy. Cola Cao heter den allra populäraste chokladdrycken här. Du vet att du är ny i Spanien när du häller i chokladpulvret i mjölken och pulvret lägger sig ovanpå och flyter.
Vid min anmärkning om att det var märkligt att spanjorerna inte kunde göra en ordentlig chokladdryck, som faktiskt går att kalla dryck då pulvret smälter samman med mjölken och bildar en chokladsmak fick jag till svar av min sambo "el gato": "Då förloras ju det bästa med Cola Cao, det torra pulvret som alla spanjorer älskar. Alla har dessutom sina egna metoder för att blanda och nivåer av hur klumparna skall vara."
Jahapp, man kanske inte har bott här tillräckligt länge ändå för jag blandar så att allt blir blött och har fortfarande inte lärt mig att uppskatta känslan av torrt chokladpulver i munnen...