Snobbig peruansk restaurang i Madrid...

/
0 Comments
...valdes av våra vänner igår för att äta middag på.
Astrid & Gastón heter restaurangen och har förutom bland de finaste lokalerna förmodligen det bästa läget i Madrid. Om man lyckas få fönsterbord så sitter man och kikar ut på en av Madrids paradgator, nämligen Paseo de la Castellana.
Man ser det inte på fotot, men bakom killarna och damen i kort hår sitter en av Spaniens mest kända TV-profiler som heter Iñaki Gabilondo. Förutom att han är jättekänd journalist har han även varit VD för nyheterna vid kanalen SER och för nyheterna i spansk television, TVE. Han var även VD för CNN+. Iñaki har intervjuat massor med kändisar så har han även intervjuat Spaniens ALLA presidenter.

När Iñaki jobbade för SER och attentaten i Madrid skedde (11 Mars 2004)så satt han i direktsändning och berättade för spanjorerna att den dåvarande konservativa regeringens (Partido Popular) version om attentaten var falska. Regeringen försökte dölja att attentaten var en konsekvens av Spaniens inblandning i Irakkriget och anklagade istället ETA (baskiska terrorister). Detta gjorde att befolkningen röstade ned regeringen i parlamentsvalet och att gav makten till det socialistiska partiet (PSOE) med José Luis Rodriguez Zapatero som president.


Vi bjöds på en liten "aperitivo" och bröd som såg ut som muffins och var jättegott!Förrätterna såg tråkiga ut utanpå men innehöll överraskningar inuti.
Fler förrätter intogs varav den klassiska peruanska rätten "Cebiche" som bla innehåller rå fisk, koriander, lime, spansk paprika.
Varmrätterna var goda, men de flesta av oss tyckte att de var lite smaklösa. Det fattades helt enkelt något. Det där lilla extra.
Den ovan blev min varmrätt, en med kyckling och jag vet inte vad. Det smakade som en väldigt svag variant av kyckling i currysås gjord på grädde. Men det var det ju inte. Tonfisken blev jag lite avundsjuk på för den såg jättegod ut:
Betyg på restaurangen blev tyvärr underkänt. Ingen av oss tyckte maten (och storleken på portionerna) var värt priset man fick betala. Våra spanska magar (+ min svenska som har anpassat sig till Spaniens mat) tycktes inte gilla att det var så mycket såser till allt vilket resulterade i magknip under resten av kvällen / natten.


You may also like

Inga kommentarer: