Att lura sig själv här i Madrid...

/
4 Comments
...för att ta sig ut och springa långrundor kan vara lite svårt under sommaren pga värmen. Fast nu blir det ju svalare och svalare för varje dag så nu finns det inga ursäkter längre!

Jag har varit riktigt duktig på sistonde och kämpar på här i värmen och springer 4 ggr / vecka. Under veckan blir det pass på 8-10 km och under helgen blir det pass som blir längre och längre för varje vecka. I helgen sprang jag 24 kilometer och överlevde!

Nya skor är en jättebra morot, det känns som du flyger fram när du jämför med dina gamla. Mina löparskor brukar jag köpa i en butik som heter Bikila. De mäter dina fötter och kollar hur du springer, så du får rätt skor som passar just dig och dina fötter (= färre skador).

Nya löpar shorts är också helt okej. Dessa är jättesköna och billiga (de kostade runt 17 Euro och har som en tajt kort cykelbyxa under). Shortsen ovan köpte jag i Sportzone som har flera olika butiker i Madrid och ute i olika shoppingcenter.
Mina favoritbyxor brukar oftast vara Nike annars med nu har jag köpt 2 Adidas byxor förutom shortsen ovan. Skall bli intressant att se ifall jag gillar dem. Jag har alltid tyckt att Nike har ett bra material som håller längre än andra märken.


You may also like

4 kommentarer:

 1. Ojoj, jag får andnöd bara jag läser om det. Du är inte dålig du!
  Tack för mattipsen, jag tar med dem nästa gång vi åker!
  Jag tänkte allt att du var där och firade fotbollsspelarna. Vi såg när de byggde upp en scen mitt på daen, och på kvällen körde spelarbussen förbi oss där vi satt i en park och filosoferade.

  SvaraRadera
 2. Ha, ha...jag var där kvällen innan, alltsa inte samma kväll da spelarna kom med bussen. Kunde inte ga da. Hoppas att ni tyckte om Madrid. Nästa gang far vi ta en kaffe ihop! :-) Eller ifall jag aker till Sevilla och kollar pa Atletico de Madrid match (vi har gjort det ett par ganger redan) ifall de spelar i Sevilla sa kan jag bjuda pa en kaffe där istället ;-)

  SvaraRadera
 3. Marina, hur skulle du rekommendera en nybörjare att börja löpträna? Kram Pia-Lena "Bia"

  SvaraRadera
 4. @Bia: Jag skulle nog rekommendera dig att ga in och kika pa nybörjarprogrammen pa Tjejmilens sida: http://www.tjejmilen.se/start/

  Jag vet inte ifall man maste betala för dem, men de säger att man skall blanda ga och spring vilket är helt rätt tycker jag. Du borde ga ut och springa atminstonde 2-3 ggr / vecka. Du börjar med att kolla tiden du skall springa. T.ex. 30-40 minuter totalt (ifall du orkar, annars 20 min). Sedan springer du typ under ett visst antal minuter (för jobbigt att halla koll pa tycker jag) eller bestämmer, mellan denna och 3 lyktstolpar till springer jag. Sedan gar jag mellan 3 lyktstolpar osv. Kör sa under en manad, sedan kan du öka genom att springa längre och längre bitar. Ha en vilodag emellan.

  Du kan ocksa hitta program här (grundprogrammen är gratis): http://trana.marathon.se/ (ta den för tjejmilen, ga och spring)

  Lycka till!!!! Keep on running! ;-)

  SvaraRadera