Lördagskvällen i Madrid...

/
0 Comments
...inleddes med skaldjur till middag på restaurangen O'Grelo ,vid calle de Menorca 37, som serverar mat från Galicien i norra Spanien vilket betyder mycket skaldjur och fisk.
Till efterrätt fanns den typiska "tarta de Santiago" (Santiago tårta heter den fast det är mer som en sockerkaka fast med mycket mandlar i)
Absolut godaste efterrätten var en äppelkaka med mycket tunn pajdeg som smakade himmelskt.
Vad är väl en middag i Madrid utan den vanliga ursäkten "...hay que tomarse una copa para hacer la digestión mejor" (vi måste ta en drink för att matsmältningen skall fungera bättre)?

Vi tog oss till Ramses som ligger vid Puerta de Alcalá (utanför Retiroparken) och möttes av mycket fräsiga bilar vid deras uteservering och mycket folk i baren som ville synas och mingla...
...och det ville jag naturligtvis!

Ramses Champagnebar hamnade vi till slut vid. Hit till Ramses går snobbar och de som låtsas vara snobbar dvs. de som "...quiero pero no puedo" som sambon "el gato" träffande brukar uttrycka det ("...jag vill men kan inte").

Vi själva tog oss dit för att det helt enkelt var närmast och efter att ha sprungit en löprunda på 24 kilometer tidigare under dagen var vi inte riktigt i form för att gå några längre sträckor.
Du hittar allt från 18-åringar till affärsmän män här (oftast tillsammans med en mycket yngre kvinna typ). En rolig syssla här är att försöka lista ut vad de kvinnliga gästerna inte har opererat. Det kan oftast vara svårt att finna.You may also like

Inga kommentarer: