Det bästa med sommaren i Madrid...

/
0 Comments
...är Augusti månad.

Finns det något bättre än att komma hem efter semestern och börja jobba igen när majoriteten av Madridborna inte befinner sig i Madrid? De är på semester och befinner var som helst förutom Madrid.

Detta innebär att det knappt finns någon trafik. Att köra till jobbet tar mig ca 8 minuter istället för 50 min (eller ibland 1.5 timme). Jag får längre sovmornar och kan njuta av uteserveringarna på kvällarna utan att behöva trängas med massor av andra människor. På jobbet är allt lugnt och det är nästan tomt. Man får chansen att komma tillbaka i snigelfart. Luncherna avnjuts istället för att stressat hastas i sig. Frukosten tillsammans med jobbarkompisarna intas på uteserveringar runt omkring kontoret.  Vår bar på kontoret håller ju stängt under Augusti månad så vart annars skall vi äta frukost typ?
Ganska mycket folk som äter frukost en vanlig vardag på en uteservering va?

Under Augusti så firas det "fiestas" i Madrids olika stadsdelar (varje by i Spanien har sin egen fiesta (fest) och firar under ett visst datum och likadant är det för Madrids stadsdelar). Alla som inte har åkt på semester passar på att gå dit och festa, så du vet vart du skall gå ifall du längtar efter lite trängsel under Augusti månad.


Men det allra, allra bästa är alla dessa inbjudningar till kompisars "pueblos" (byar). Nästan ingen i Madrid är en äkta "gato" (Tredje generationens Madridbor kallas så, men då måste deras mor- och farföräldrar ha fötts i Madrid). Detta betyder att de flesta av Madridborna alltid har en egen by varifrån deras föräldrar eller mor- och farföräldrar kommer ifrån. Därav alla inbjudningar till dessa byar och deras "sommarstugor". Augusti månad är månaden då man gör "barbacoa" (grillar), dricker "cerveza" och "tinto de verano", samt badar i poolen eller i byns flod.

You may also like

Inga kommentarer: