Madridtips! De bästa saluhallarna...

/
2 Comments
...i Madrid.
Jag fick en fråga från en bloggläsare som verkar ha samma intresse som jag, äta och dricka (!). Hon gillar nämligen att besöka saluhallar när hon åker någonstans (precis som jag själv) för att se vad de vanliga människorna i en stad handlar och vad de äter.
Vilka är de saluhallar (mercados) som jag kan rekommendera i Madrid?

Här är mina favoriter (ej i nån speciell ordning, jag har bara listat dem med nummer för att det skall se prydligare ut):

1) Mercado de Chamartin (bästa ingredienserna i Madrid, ivarje fall kött, fisk och ost. Många av de bästa och dyraste gourmet restaurangerna i Madrid handlar här)

2) Mercado de Maravillas (väldigt vanlig och typisk saluhall dit vanliga Madridbor går.)

3) Mercado San Anton (hippt, nytt och i gayområdet Chueca)


4) Mercado de San Miguel (hippt, ligger bakom Puerta del Sol och Plaza Mayor, knökfullt på helgerna, liknar Östermalms saluhall)

5) Mercado de la Paz (i snobbiga omradet Salamanca, Madrids Östermalm. Här handlar man tydligen ingredienser till kungahuset. Vi far inte glömma att underbara baren/restaurangen Casa Dani ligger här i denna saluhall.)

5) Mercado San Fernando (gammal saluhall med nya initiativ gjorda av unga människor som tror på gamla traditioner och vägrar bli en "gourmet saluhall" som San Miguel eller San Anton)

Läs mer här om San Fernando: http://www.noticiaspositivas.net/2012/04/30/un-paseo-por-el-mercado-de-san-fernando/

http://www.facebook.com/#!/mercadosanfernandomadrid

http://mercadodeabastos.wordpress.com/2012/06/21/san-fernando-el-mercado-que-no-quiso-ser-gourmet-2-2/

http://mercadodeabastos.wordpress.com/tag/mercado-de-san-fernando-2/

Här kan ni läsa mer om en grupp som försvarar de traditionella saluhallarna i Madrid (det är de som står bakom "aterupplivandet" av San Fernando saluhallen):

http://mercadodeabastos.wordpress.com/


You may also like

2 kommentarer:

  1. även om jag inte älskar mat så himla mycket så gillar jag saluhallar. Varför kände jag inte, why oh why, DIG när jag bodde i Madrid?

    SvaraRadera
  2. ¡Hola Karlavagnen! Vad gulligt av dig att säga sa! Du är min första och bästa bloggläsare (förutom familjen och vännerna som blev tvingade till att läsa den, ha, ha). Kul att du fortfarande gillar den. Jag har ju som sagt inte alltid sa mycket tid över eller lust för bloggen...

    SvaraRadera