Malasaña, Madrids Södermalm...

/
1 Comments
...där du hittar alternativ musik, alternativa matställen (många take away ställen), alternativa butiker och alternativa människor.

Denna stadsdel, Malasaña, ligger mellan västra delen av Chueca och östra delen av Argüelles. Om du lyckas hitta torget Plaza del Dos de Mayo så har du hittat till "mitten" av Malasaña. Sedan är det bara att gå omkring på gatorna runtomkring.

Gå på gatorna mellan de två torgen, Plaza del Dos de Mayo och Juan Pujol samt leta dig fram till hörnet där gatorna "Calle Corredera Alta de San Pablo" och "Calle de San Joaquín" möts. Där har du ett "torg" som officiellt på kartan inte ser ut som ett torg, men som är en naturlig träffpunkt och är som ett litet torg med uteserveringar och där många gator möts, fulla med barer osv.
En gata du bör leta dig fram till är gatan "Calle del Espíritu Santo" den är full av roliga barer, caféer och restauranger. Om du inte har lust att lägga ut mycket pengar på mat och sätta dig på en restaurang för att äta en "hel" middag har du hamnat helt rätt. Det kryllar av billiga matställen där du kan stå vid en disk och peka ut vad du vill äta och antingen ta med maten eller äta den ståendes vid disken eller vid höga barbord. Har du hund eller är hundälskare så har du också hittat rätt för hundarna är välkommna nästan överallt.


You may also like

1 kommentar:

  1. Vilket roligt inlägg! Fler o mer om Madrid! I de där kvarteren känner jag mig hemma, IED modedesignskolan låg på Calle Larra så tre år av mitt liv sprang jag runt där och letade allt från material till ställen att fota ch äta billigt på!
    Kul!

    SvaraRadera