Madrid i sopor...

/
2 Comments
...för stadens anställda som tar hand om sophanteringen och städning av gator strejkar.

Det ligger sopor överallt. Strejken har pågått i över en vecka nu. Många är irriterade över detta och speciellt då de som strejkar häller ut soporna direkt på gatan för att det skall bli mer tydligt och effektfullt.

Själv tycker jag att de gör rätt i som strejkar. 1144 arbetare skall få sparken av totalt 6000 anställda. De som inte får sparken skall få sin lön sänkt med 43%!!! Deras löner är antagligen inte mer än 1000 Euro eller mindre per månad innan lönesänkningen. 

Sophanteringen privatiserades här i Madrid, men den detaljen behövde ni nog inte informeras om... Detta är baksidan av privatisering. Jag minns hur man märkte skillnaden på Madrids gator när privatiseringen gick igenom. Helt plötsligt var det mycket skitigare överallt och fullt med hundbajs. Ibland liknar det ett minfält när man går på vissa trottoarer. 

Hur skitigt det var på berodde dessutom på vilken stadsdel gatorna låg på och jag menar allvar... Det är skillnad ifall du går omkring i "Salamanca" (snobbig stadsdel, typ som Östermalm) eller går på gatorna i "Carabanchel" (en stadsdel som är raka motsatsen till Salamanca).
You may also like

2 kommentarer:

  1. Om det var stadens anställda... men det är de inte, de arbetar för privata företag som får pengar av staden för att ta hand om städningen, på så sätt slipper staden ha anställda, fast inte sparar man så mycket genom det, faktiskt. Företagen som fick kontrakten av staden betalar inte så mycket till deras arbetare, de är inte sklydiga att ha fast anställda, osv. Vem vinner och vem förlorar? Just det.

    SvaraRadera