Madrids playa (strand)...

/
1 Comments
...ligger vid floden Manzanares.

Från Cafe del Rio's uteservering ser man slottet "Palacio de Oriente" som ligger på andra sidan floden. Förutom den vackra utsikten så ligger denna restaurang / bar / uteservering bra till för det är riktigt svalt här tack vare att den enormt stora parken "Casa del Campo" (1 723 hektar, dvs. 17,27 km2. Jämför med Central Park i New York som bara är på 3,4 km2)  som ligger till vänster och floden som ligger framför. Det är flera svalkande graders skillnad från andra ställen i Madrid.


Deras priser är faktiskt humana på detta ställe. Jag trodde att vi skulle bli rånade pga deras läge vid floden och utsikten, men så fel jag hade. En "tinto de verano" som var stor kostade bara 2:50 Euro. Vi fick dessutom oliver eller chips varje gång vi beställde dryck. Maten var helt okej den med. Inte för dyrt och kvaliteten var bra. Riktigt bra för att vara ett sådant ställe som du tror att du inte kommer att få bra mat men kommer att få betala rejält för pga utsikten.Den uteservering som ligger nere på marknivån är inte mycket att hurra för. Ganska tråkig faktiskt. Gå in i restaurangen och upp för trapporna så kommer du den uteservering som de är kända för. Nämligen deras takterrass. Den var vacker och de spelade skön chillout musik. Det var inte riktigt ett ställe som jag skulle gå till med kompisar för att dricka drinkar på ifall vi skall ut efteråt. Det var mer ett ställe dit man går för att äta en matbit tillsammans med familj eller pojkvännen / flickvännen. Lite så där småtråkigt, fast det kanske berodde på att det var Söndag, men ärligt talat så verkar det inte vara ett "partyställe" om man säger så...
En glad jag som äntligen får röra på sig. Med kryckor fast ändå, efter nästan 4 veckors stillaliggande i soffan!
You may also like

1 kommentar:

  1. Casa de Campo, inte "del Campo" ;) Och man kallar det väl inte för park det är ju en bit av skog (kanske är det dehesa? alltså en typ av medelhavsskog) i stadens utkant där kungar brukade jaga förr i tiden, ungefär som Djurgården var ursprungligen, tror jag. El Retiro kan man väl jamföra med Central Park eller andra parker i andra europeiska städer.

    Trevligt att läsa att du fortsätter att tipsa om intressanta ställen och att du förtsätter att bli bättre!

    SvaraRadera