Ingen aning...

/
2 Comments
...ifall nåt är brutet eller inte. Jag tycker ivarje fall inte att det ser ut som det, men då är jag inte någon expert. Jag får helt enkelt vänta tills imorgon då doktorn ger sitt utlåtande...eller "dom" ifall det blir något negativt som jag helst inte vill höra.


Nu måste jag få klaga lite över Spanien. Jag har ingen privat sjukförsäkring för jag har hitills vägrat att gå den vägen pga att privat sjukvård är helt emot vad jag tror på. Tyvärr så börjar jag mer och mer bli övertygad om att jag behöver det. Allt blir så mycket billigare och lättare då (kortare väntetider, mindre sparande på olika självklara saker som att få röntgas en extra gång osv.). Den offentliga sjukvården har tyvärr den nuvarande regeringen sett till att sakta men säkert försöka rasera totalt. De vill nämligen privatisera allt. Sedan blir det inte bättre av att du får en sådan specialist (inom traumatologi) som jag har. Han sade till mig att ha på gipset i 3 veckor och att jag skulle sitta still med benet högt. Sedan sade han att efter dessa 3 veckor kunde jag själv ta av mig gipset. ¡¡¿Qué?!! (Vad?!!)

"Men, borde jag inte komma hit och ni ser hur det ser ut när jag tar av mig gipset?", undrade jag.

Nej det behövdes inte alls, inte behövdes någon speciell behandling efteråt heller utan jag skulle bara sätta igång och gå. Fast det skulle bli väldigt svullet i en början och då måste jag vila. Men ingen sjukgymnast skulle ens behöva titta på min fot för att se ifall allt är okej. Väldigt normalt måste jag säga...alltså, efter 3 veckor i gips tar han förgivet att allt är jättebra och läkt och att jag bara kan sätta igång och promenera! Helt otroligt. Som sambon "el gato" sade: "Han tror att han är Gud och ser i framtiden hur allt kommer att vara." Jag vet inte ifall han, läkaren, agerar som han gör för att han tror att han är Gud eller för att han helt enkelt är lat. Men normalt är det inte!

Med andra ord, så stack jag till den vanliga privata kliniken med sjukgymnaster där jag går regelbundet för att höra deras läkares åsikt. Många av deras patienter är kända löpare, fotbollsspelare och basketspelare, så dem litar jag ganska mycket på. Läkaren tyckte som sagt inte att man ens borde ha gipsat mig ifall nu inget var brutet. Nu misstänker hon dock att något litet ben är brutet för det gjorde för ont på fel ställen. Därför röntgades jag. Nu väntar jag med spänning på att få höra resultatet imorgon, så håll tummarna då också!!! Pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis!You may also like

2 kommentarer:

  1. Men sickena galningar? Hur gick det? Är det brutet? Gipsa verkade ju lite överdrivet, men jag är ingen doktor. Kram!

    SvaraRadera
  2. @Karlavagnen: Fisura dvs. en spricka men en liten sadan :-)

    SvaraRadera