Lördagsmiddag hos oss i Madrid...
/
4 Comments
...igår kväll. Vi har som sagt fortfarande inga tavlor upphängda 1.5 år efter flytten. Vi tar det mañana, mañana och stressar inte upp oss för sådana saker. Men så här såg det ut hos oss när vi väntade på gästerna. Lugnet före stormen...
Sedan fick vi inte bara en efterrätt utan två var! En Tiramisu som är en favorit i repris som hela kompisgänget alltid tjatar efter och vill ha gång efter gång. Den andra var en modern version av en Tiramisu. Den innehöll mango och hallon och var, ja, helt enkelt u n d e r b a r.
Och när man är proppmätt så sitter en "få igång matsmältnings-drink" fint.
@Karlavagnen: Nu fick du äntligen se den fula soffan vi har ;-)
Väldigt glada gäster börjar droppa in hemma hos oss.
Det bjöds på ett väldigt skandinavisk tilltugg.
Spanska tilltugg serverades också (ost med "membrillo")
Förrätten bestod av honungsglacerad tonfisk och salmorejo med smak av hallon, toppad med "cecina".
Till varmrätt serverades nötkött på en gräddig bädd av Karl-Johan svamp med frästa svampar och färskriven svart tryffel samt pressad potatis.
3 olika viner intogs och vann gjorde inte den dyraste (Blecua) utan istället var vi ganska överrens om att det godaste vinet var "Nexus" även om "Pago de Carraovejas" stod i en klass för sig.
Och när man är proppmätt så sitter en "få igång matsmältnings-drink" fint.
Gud sa gott allt ser ut! Jag är inte lika proffsig som dig pa det här med viner, men Pago de Carraovejas är ett av mina favoriter!
SvaraRaderaJag noterar!!! Å så himla ful är den ju inte!!! Så trevligt ni såg ut att ha det!
SvaraRaderaUlrika: Skenet bedrar Ulrika...jag är inte alls speciellt proffsig utan gillar bara att dricka (och äta) gott! ;-)
SvaraRaderaKarlavagnen: Ha, ha...sätt på dig glasögon!!! Den är ful och känns fruktansvärt omodern, fast den uppfyller sin funktion här i Madrid på sommaren för den är väldigt sval. Trevligt var det! :-)
Vilken fantastisk middag! Den där annorlunda tiramisun med hallon och mango vill jag ha receptet på!
SvaraRadera