Min hemliga dröm...

/
0 Comments

...är att få bo runt omkring Alonso Martinez mellan stadsdelarna Centro och Chamberí.

Plaza Santa Barbara har de lyckats göra lite fulare än förr med alltför moderna lyktstolpar (antagligen någon designervän till borgmästaren Gallardón som har blivit lite rikare typ...), men området har ivarje fall lyckats behålla sin charm trots allt.

I början av 90-talet var detta område hottaste hot. Hit gick A L L A för att festa på de olika uteställena Impacto, Autores, Hanoi, Pacha, Bocaccio osv. Helt plötsligt försvann alla från detta område och andra stadsdelar som La Latina och Chueca blev inne att festa i.

Efter några tuffa år som bortglömd stadsdel har nu kända kläddesigners (Carolina Herrera, Boss etc.) och inte lika kända öppnat lokaler här. Det finns fler och fler restauranger och cafer samt delikatess- eller specialistaffärer som t.ex. en olivoljeaffär eller en kaktusaffär. Det börjar bli riktigt hippt här, men det är inte därför jag skulle vilja bo där. Det är H U S E N som är orsaken till att mitt hjärta klappar lite extra för denna stadsdel. Är det bara jag som tycker att det är vackert?!


You may also like

Inga kommentarer: