Min diet, äta lite och k n u l l a mycket...

/
2 Comments
...ja, ni vet dieten som alla spanjorerna tjatar om:

"La dieta del cucuruchu, comer poco y follar mucho"

(glass strutdieten, äta lite och knulla mycket) ;-)

Det rimmar ju naturligtvis på spanska då och är det genast lite roligare, he, he...

Nej icke, det är inte den jag håller på med just nu. Jag käkar Kitcheri (gröna sojabönor, fuuuuullaaaaa av protein och råris samt massor av grönsaker och frukt).

Jag fotade maten häromdagen då jag var mäkta stolt över att jag äntligen hade blivit vuxen (vid 36 års ålder) då jag helt själv hade lagat maten. Jag tyckte jag var sååå duuuuktig.



Det läskiga var att maten var misstänksamt lik något (som jag inte vill nämna vid dess rätta namn) som jag hade fått äran att se under min maginfluensa för typ 2 veckor sedan...

Ha! Där ser ni mamma och pappa. Jag är inte alls lika kräsen längre som när jag var liten... ;-)

Maten blir bättre när man kör nästa steg, nämligen att man "steker" riset och röran ihop i stekpannan och häller i massor av curry, kummin osv. :-)


Det är egentligen meningen att man skall steka olika grönsaker vid sidan om och lägga till dessa, men det är jag för lat för. Det får räcka med att min jobbarkompis skickar instruktioner till mig där det står att jag skall börja med att göra en "sofrito" (typ den vanligaste "starten", typ som en sås) och jag sitter och kollar upp hur man gör en sofrito på Wikipedia...


You may also like

2 kommentarer:

  1. que dirás...y mira que no saber hacer un sofrito :PP

    SvaraRadera
  2. Ja, ja...ya te contaré lo que pone aquí. :-)

    SvaraRadera