Över 20 grader varmt i Madrid...

/
2 Comments


...gör att det känns lite overkligt att man var och åkte skidor förra helgen.

Det som är en riktig pärs för andra är lätt som en plätt för mig. Åka en Fredag efter jobbet upp till Pyreenerna tar 5.5 timmar. Men vad gör väl det när man på Lördagsmorgonen stiger upp i ottan och får åka skidor hela dagen? :-)

Söndagens resa tillbaka till Madrid känns inte heller jobbig eftersom man har åkt skidor hela Söndagen och sedan hoppar in direkt i bilen efter sista åket.

Det allra bästa är när jag äntligen får äta middag på restaurang Ansils som ligger i en liten övergiven by som heter Anciles nära Benasque. Jag riktigt längtar dit för maten är superb. Fast jag måste nog erkänna att stunden jag längtar efter är "la sobremesa".

"La sobremesa" är när man har ätit sin middag och efterrätt och sitter med sitt kaffe och en likör och njuter tillsammans med sina vänner. Min favoritlikör är Pacharán och på detta ställe serverar de sin egen hemmagjorda Pacharán som smakar som rena himmelriket!

Maten är värd att nämnas den med för den är oerhört god. Jag beställer oftast in vildsvin lagat i en sås som har choklad eller raviolis som innehåller longaniza korv. Sambon "el gato" och våra kompisar "la Austuriana" och "Patxi" beställer alltid in samma sak, grillad kanin med Aioli.
You may also like

2 kommentarer:

  1. Jag hittade din blogg igår och kunde inte sluta läsa :)

    Jag var själv au pair i Madrid 2006-2007 och förälskade mig totalt i staden. For sen hem till Finland för att studera och bor nu här i Finland med min spanska novio. Men snart ska vi flytta tillbaka till Madrid :)


    Carina

    SvaraRadera
  2. Hola Anonym, vad kul att höra! :-) Ni gör rätt tycker jag!...som flyttar tillbaka till Madrid menar jag! ;-)

    SvaraRadera