¿Quieres coger un chuzo? Vete al Shuzo's...Vill du bli full? Gå till "Fyllan"...

/
0 Comments

...blir översättningen på ett ungefär. Ett lustigt namn på en väldigt annorlunda och speciell bar som ägs av en gammal man, hans namn är Shuzo, som är japan. Baren Shuzo's ligger på Jorge Juan 52.

Shuzo's är typ den minsta bar jag någonsin har sett. Ett hål i väggen. Max antal personer som får komma in är 19 enligt lag. Baren ligger i snobbiga stadsdelen Salamanca.

Shuzo himself gör en stor grej av att hälla upp drinkarna det blir en egen konstart. Han vidrör ingenting med sina fingrar. Han har olika vertyg som han använder för att lägga i isen med, pressa citronjuice ur citronen med etc. Alla flaskor står med millimetervis exakthet på hyllorna. Ölen som serveras är naturligtvis japansk. Shuzo säljer även sushi som jag dock inte har hunnit prova ännu.

Musiken som spelas är mest 80-tals hits och discomusik. Oftast är det kunderna som lämnar över skivor som Shuzo spelar. Det är en himla blandning på de som går hit. Allt från kostymnissar, ensamvargar till kompisgrupper och par. De flesta kallar Shuzo vid namn och tycks känna honom. Förr var det ganska mycket rök i denna bar pga storleken och ju senare det blev desto outhärdligare blev det. Men sedan den 2:a Januari är det som sagt förbjudet att röka i barer i Spanien. Låt oss skåla för det!

Kempei!!! Skål!!! :-)

Läs mer om Shuzo's här och här


You may also like

Inga kommentarer: