Spanjorerna kommer att tycka att vi har hemsk möblering...

/
2 Comments

...för vi är typ de enda i Spanien som har valt IKEAs "Hemnes" kollektion, dvs vita trämöbler. Icke vanligt här i Spanien...

Jag tycker att dessa möbler påminner om sommarstugemöbler, speciellt om man kikar in inne i nattduksbordet och i lådorna och ser de gula ränderna. :-)Sambon "el gato" vill absolut möblera "svenskt" och ha ljusa färger, dvs tvärtemot mot vad spanjorerna brukar ha. I varje fall vid en skidort där det brukar vara möbler i mörkt trä.

Väldigt svenskt har det lyckats bli i vardagsrummet där vi skall ha trämöbler i björk. Vad kan väl bli svenskare än ett vitrinskåp med nubbar och tuborgölglas inkluderat?! ;-) Eller danskt borde jag kanske säga...för Tuborg är väl det?


You may also like

2 kommentarer:

  1. Min spanske I har oxå valt den serien till sovrummet samt helt vitt även i vardagsrummet, de andra rummen. Han älskar den svenska skärgårds, new england, stilen... marint tema (han är ju fd marinsoldat och älskar havet)

    Det roligaste är att jag låtit honom bestämma, då det är hans fd föräldrahem ville jag inte lägga mig i men alla hans vänner och släktingar undrar/tror att jag bestämt då det är så konstigt, vitt och ljust;)

    SvaraRadera
  2. Hola Bella, ha, ha...skönt att höra att vi är flera :-) Nu börjar det ju bli populärt med att ha tända ljus men ibörjan var reaktionerna alltid: "Vad händer här? Varför har ni det som på en kyrkogård?" Det var typ enda stället man tände ljus på...i kyrkan och på kyrkogårdar. En annan irriterande ovana spanjorer har är när man skall bjuda på middag och man släcker ned och tänder ljus. När man skall sätta sig så är det alltid någon spanjor som reser sig upp och tänder lamporna. Neeeej, tänd inte säger jag. Ja, men vi ser ju inte maten är alltid svaret.

    SvaraRadera