Genmanipulerade jordgubbar är det...

/
0 Comments

...inte på fotona utan de som jag åt till efterrätt igår.

Februari månad är speciell här i Madrid för det är alltid en vecka i Februari då temperaturerna stiger till upp mot 25 grader varmt. Igår hade 19 grader och idag 20 grader. De första jordgubbarna för säsongen börjar dessutom säljas denna månad.

Sorry allihopa, men de spanska jordgubbarna är inte genmanipulerade.

Detta, att de spanska var genmanipulerade, var det vanliga påståendet man fick höra i Sverige när man klagade över storleken på frukten och grönsakerna. Man undrar ibland ifall monopolet inom svenska livsmedelsindustrin verkligen försvann...

...för alla affärer tycks ju sälja samma skit i Sverige. I Madrid finns världens största frukt och grönsaksmarknad Mercamadrid och de säljer till hela Europa, även Sverige. Sverige brukade köpa bland de billigare kategorierna av frukt och grönsakerna, dvs de som inte är tillräckligt mogna, mindre storlekar och även skadade, enligt sambon "el gato" som en gång i tiden jobbade extra där.

Ett tips till jordgubbsälskare, speciellt de som bor i Sverige och bara får tag i smaklösa, små varianter...;-)

Skär upp jordgubbarna i bitar eller skivor, droppa ned några droppar vinäger. Ja, vinäger...du läser rätt. Låt de stå och dra i några minuter (typ 10) och njut sedan! Vinägern gör så att de blir extra saftiga och söta.

Jag har ingen aning om vilken kemisk process som dras igång men gott blir det ivarje fall! Jag brukar ha i Balsamvinäger (Modena).You may also like

Inga kommentarer: