La verbena de la Paloma - Fest i La Latina

/
0 Comments

Byarna runt om i Spanien har sina fester under sommaren då de firar sina helgon. Madrid är inte sämre och har olika fester i olika stadsdelar. I helgen hade stadsdelen La Latina fest och det blir en riktig folkfest för det finns gatustånd med mat och barerna tar ut bardiskar på gatan och säljer drinkarna direkt ute på gatan. Det är en riktig familjefest också och man ser små barn långt in på småtimmarna. Gatorna fylls av "chulapos" och "chulapas". Folk klär sig i de traditionella dräkterna från Madrid och de dansar "chotis". En av de mest kända låtarna, Madrid, Madrid, Madrid som man brukar spela och dansa till.

Läs mer om "La Paloma festen i La Latina" här:

http://www.gomadrid.com/fiestas/la-paloma.html

http://www.fiestas-de-madrid.com/fiestas-de-la-latina.htm



Sambon "el gato" skulle naturligtvis äta sina "bocadillos" (baguettemackor) med "entresijos" och "gallinejas" (inälvor från får). Det är en riktig typisk rätt från Madrid och anses vara en delikatess. Mmmm, smaskens.... ;-) Själv nöjde jag mig med en vanlig bocadillo med "calamares" (bläckfisk). Efter bocadillos:en blev det "efterrätt"...salta gurkor och sånt som det bjöds vin till från en "bota" som är gjord av djurskinn.

Är du i Madrid och vill testa "entresijos" eller "gallinejas"? Denna bar serverar dem: Klicka här.




Vi käkade och drack "tinto de verano" (rödvin, is, citronfanta eller sockerdricka) ur "minis" (enlitersglas). Sedan gick vi runt i festområdet som sträcker sig ut över hela stadsdelen. Vi hann med att se en grupp som har varit förband åt Björk spela. Efter för mycket "tinto de verano" byttes dessa ut till drinkar istället...fortfarande i "minis", därav de glada minerna :-)





































































































































Sista "minis":ena intogs naturligtvis vid ett av våra favoritställen, "Delic". Tillhör deras servitris bland de snyggaste servitriserna i stan eller? Snacka om typisk spansk skönhet...och dessutom är hon skittrevlig också. Vilken tur att sambon "el gato" föredrar blondiner...;-)


You may also like

Inga kommentarer: