Födelsedagskvällen blev inte så dyr som förväntat...

/
0 Comments
...för restaurangen var billigare än vad jag trodde. Restaurangen (El Chaflan) har ju inte priserna på deras webbsida så man vet ju inte hur mycket det kan kosta innan man kommer dit.

Sambon "el gato" hade läst på om restaurangen på Internet. Han var helt övertygad om att det skulle bli en riktig skitmiddag för tydligen hade recentionerna varit väldigt negativa. Maten skulle vara kall, ingen maträtt var riktigt bra, dålig service etc.

Middagen blev riktigt bra. Maten kanske var lite i kallaste laget, mer ljummen än varm, men det gör inte mig nåt. Allt smakade bra och servicen var kanske inte världens bästa men de var ivarje fall inte otrevliga...eller spottade på oss.;-)
Så kan det faktiskt kännas ibland på vissa restauranger. Servicen är så dålig att det känns som personalen tycker att man borde betala dem som tack för att man har fått äran att bli insläppt...

Fördrink intogs på en bar som heter Roxy 63 och ligger på Calle del Príncipe de Vergara, 283. Den är ganska okej att ta en fördrink på och de har många olika ölsorter för de som fördrar öl. Det är kanske ingen bar jag skulle gå till för att gå ut på och festa direkt för det är inte riktigt ett sånt ställe, men den duger för fördrink och 1 enda "efter-middag-drink" ifall man inte vill dricka "garrafón".

Garrafón är sprit som ej är "rumsren", dvs nästan som hembränt. Här i Spanien så finns det maffior (sägs det ivarje fall) som säljer billigare sprit till ställena. Vissa säljer nog hembränt rakt av, men det har snackats om att spritbolagen själva säljer sprit som är av "sämre kvalitet". Denna sprit skall ej ha destillerats så många gånger som den bör och då finns det en massa slaggprodukter kvar vilket ger dig en oerhörd otrevlig baksmälla som kan vara i 2 dagar oavsett om du har druckit lite eller mycket. Till och med berörning på huden kan göra ont...

Det har gått så långt att alla vet om detta och nuförtiden går man oftast bara ut på de ställen som ej har "garrafón". Detta är inget som baren talar om för dig, men du märker det som sagt dagen efter ifall de hade vanlig alkohol eller ej... Har man tur så kanske de har den snälla sorten av "garrafón" som är som att dricka vatten. Man blir inte full av den, man får ej baksmälla, men tyvärr så smakar det ingenting heller.

Tillbaka till middagen på "El Chaflan". Till förrätt intogs Steak tartar och en ovanlig Ensaladilla rusa (en typisk sallad med majonäs,potatis och grönsaker som brukar vara hackade och ihopblandade). Varmrätterna blev Jarrete de cordero (lamm). Efterrätten var som en brownie men smakade som äkta schweizisk mörk choklad. Gott var det men "La Viridiana" är nog fortfarande min favorit restaurang...








































You may also like

Inga kommentarer: