Jag, en ofrivillig Renee Zellweger - wannabee...

/
4 Comments

...är jag nu!


Min jobbarkompis lurade nämligen iväg mig till frisören häromdagen. Jag som inte har varit hos frissan på typ 100 år. Sambon "el gato" är den som brukar få äran att klippa mig. Jag hatar nämligen det faktum att alla frisörer alltid klipper av för mycket och sedan skall fixa det som man skulle vara med i Dynastin eller Dallas. De blåser och fönar håret så man ser ut som en chupachups-klubba! Dessutom brukar alla frisörer erkänna att mitt hår ändå kommer se likadant ut efter ett par timmar, dvs ligga platt då mitt hår är så tunnt.

Denna gång blev jag medbjuden och tänkte att ja och då kan jag ju alltid gå... Jag kan ju alltid klippa upp det lite grann där bak i och med att sambon bara brukar klippa rakt av.

Sambon "el gato":s ord efteråt när jag frågade om hans åsikt var:

"Vill du verkligen veta?", undrade han

"Ja, fast var snäll nu, använd "mjuka" ord...", svarade jag

"Du ser äldre och tjockare ut", svarade han

Ups, om de var i det snällaste laget så vill jag verkligen inte veta resten! Ha, ha...

Våra kompisar som vi åt middag med samma kväll fick en smärre chock när de fick syn på mig, men det förstår man ju. De har aldrig sett mig med någon annan frisyr under alla dessa år. Reaktionen blev inte att polaren "Don Quijote" lade sig på golvet och asgarvade som jag trodde. Hans reaktion var att det var modernt och passade mig. Han är okapabel att ljuga så enligt honom är det ok. "Dulcinea" tyckte att det var ok och att jag såg ut som Renee Zellweger. AAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRG, säger jag som de brukar göra i tidningen Coure.

Själv är jag nöjd med uppklippningen av håret där bak, men resten blev nog i kortaste laget. Jag fattar inte att frisörer totalt ignorerar vad du säger..."Jag vill inte ha det för kort på sidorna och framme", "Jag vill inte ha någon komplicerad frisyr som jag måste hålla på och joxa med på mornarna". Jag funderar allvarligt på att skaffa mig en vodoodocka som liknar frisören...tills dess hoppas jag på att mitt hår växer snabbt och att jag ivarje fall börjar likna den här varianten av Renee istället!You may also like

4 kommentarer:

 1. Men ibland måste man våga hos frisören, annars trampar man ju på i samma spår. Hoppas det känner dig bättre i nya frisyren om några dagar, kan behövas att fixa till det själv för att det ska kännas bättre.

  Hälsningar från La Moraleja

  SvaraRadera
 2. Men fy! Hoppas du växt i ditt nya hår och att det känns bättre snart! Jag fick inte sådär jättepositiva reaktioner här hemma när jag kapade mitt långa heller...

  SvaraRadera
 3. Hola Moraleja (Eastcoastmom)! Vad kul att ni har flyttat till Madrid (jag har tjuvkikat i din blogg...)! Jag hoppas att ni kommer att älska Madrid lika mycket som jag och att ni kommer att trivas. Det där med håret...hm. Våga kanske man borde men tyvärr så passar jag inte så himla bra i den frisyren. Jag erkänner att jag har mer volym och håret ser tjockare ut, men det gör även jag ha, ha (ser tjockare ut alltså) :-)))

  Hola Sofia, poco a poco så vänjer jag mig nog. Det känns lite, lite lättare nu men det är trots allt lika fult, ha, ha. :-)

  SvaraRadera
 4. Jag glömde att berätta att frisören blev lite sur på mig då jag helt plötsligt skrek till och sade "Vad göööööööör du?!!"

  "Vad?", undrade han

  "Du fönar mitt hår så jag ser ut som en GOLVMOPP!!!", utbrister jag.

  Ni kan ju föreställa er hans reaktion....:-)

  SvaraRadera