Engelsk mat till middag medans tjuvarna huserade...

/
4 Comments

...i vår bil och stal sambon "el gato":s laptop, mobil, pendrive och hemmanycklar!

Lite engelskt gentlemansmaneér hade de dock för de lät bli bilpapprerna som hade varit ett helvete att ordna igen. Vi hade tur i oturen för det som blev stulet var jobbgrejer och inget som är oersättligt. Hemmanycklarna hade ingen addressindikation och vi har ju flyttat så inte ens addressen som står i bilpapprerna stämmer längre.


Trots detta sov vi båda oroligt och hade mardrömmar hela natten, eller var det pga middagen vi åt på den engelska restaurangen "Bristolbar" på Almirante gatan nummer 20?

Vi åt friterad brieost med blåbärsmarmelad till förrätt. Smakade väldigt likt den svenska 70-tals klassikern "friterad camenbert med hjortronsylt". Till varmrätt åt sambon "el gato" en T-bone stek som det kom mystisk vätska ur (...man tänker direkt på hormoner som sprutats in typ). Den smakade ganska ok ("regular", enligt "el gato") och var ivarje fall mör trots allt. Det smakade inte bra ("fatal" = hemskt) ifall man tänker på hur mycket den kostar (27 Euros) om man inte har 40% rabatt som vi hade, enligt sambon "el gato".

Själv åt jag Fish & Chips, vad annars på ett engelsk ställe?! Det var gott fast jag fick be om mer sås då denna serverades i en pytteliten skål.Till efterrätt beställde vi Apple pie & Custard (dvs. äppelpaj med vaniljsås som var jättegod.

Om du gillar Gin & Tonic så är detta rätt ställe för de har 100 olika varianter! Restaurangen får betyget godkännt av mig om man inte tänker på vad maten kostar utan rabatt. Maträtterna är kanske inte precis de jag sitter och är jättesugen på och direkt längtar efter att få gå och äta, men det är ju inte restaurangens fel att England inte är direkt kännt för sitt kulinariska arv...

Bristolbar är nog mer av ett ställe för cocktails och drinkar, typ som en Lounge än en renodlad restaurang. Jag kommer nog hamna där igen men då för att ta mig en drink.


You may also like

4 kommentarer:

  1. Men han hade väl inte lämnat allt detta synligt i bilen? I så fall hade han inte behövt låsa bilen ju...

    SvaraRadera
  2. Mm, det såg flottstinnt och gott ut ;-)

    SvaraRadera
  3. Karlavagnen: Nej, nej...vi lämnar aldrig nagot synligt!

    SvaraRadera