Söndagsförmiddagen i Madrid...

/
4 Comments

...handlade om kultur, tjejsnack och vin tillsammans med min tyska kompis.

"La alemana" och jag hade inte träffats ordentligt sedan jag var sjukskriven efter bilolyckan. Alltså över ett och ett halvt år sedan! Vad tiden springer iväg... Den gången fick jag en sån där sten som skulle ge dig hälsa från en hälsokost affär då vi var inne och handlade. Inte vet jag ifall det var stenen eller inte, men bra blev jag ivarje fall! Ha, ha...

Morgonen började med ett besök på Reina Sofia museet och avslutades med tjejsnack i en hotellbar (väääldigt ospanskt men typ de enda ställen som tillåter att du betalar med kort ifall du inte råkar ha pengar med dig).Tydligen är det gratis nu på Reina Sofia på Söndagar, vilket är något som jag inte hade någon aning om. Det kanske alltid har varit så men jag tror inte det. Nu vet du det ivarje fall! Passa på att besöka museet på Söndagar så får du dig en kulturell dos gratis!

You may also like

4 kommentarer:

 1. Det låter som en riktigt mysig söndag!

  Angående pakten, skriv bara ett litet inlägg en gång i veckan och summera träningen, det räcker. Men om man vet att man "måste" skriva om det på bloggen så känner man lite mer press att få ihop de där 3 ggr.

  Skulle du kunna hjälpa mig med en grej? Har en kompis i Madrid som går igenom en tuff period. Skulle vilja köpa ett armband till henne med en liten berlock där jag vill gravera in "hope". Vet du var jag skulle kunna köpa nåt sånt? I butik eller nätet? Hinner inte fixa det här innan vi åker. Behöver inte vara nåt exklusivt, med hope måste det stå :) om du har nåt tips så tar jag gärna emot!

  Förresten, är det fortfarande varmt på natten? Supersvårt att packa ju...

  SvaraRadera
 2. Hola Lisa,

  Oj, oj...hm. Jag är inte den bästa att tipsa om just ett armband. Men en affär som jag gillar skarpt är http://www.unode50.com/. De gör bara 50 exemplar av varje. Det finns en butik pa calle Fuencarral vid Gran Via. Sedan kan du ju alltid ga in pa El Corte Ingles vid Puerta del Sol och fraga i klockaffären ifall de skulle kunna gravera. Annars har ju El Corte Ingles alltid klassiska grejer i smyckesväg där du alltid kan hitta nat.

  Det har blivit lite kallare...vi kanske har 27 grader ute just nu och klockan är 21:30. Jag sitter och fryser i soffan med pyjamas, tjock tröja och sockor pa...ha, ha :-)

  Hoppas ni far en trevlig resa!

  SvaraRadera
 3. FYI det varit gratis på Reina Sofía och Prado sedan 80-talet.

  Först var det helt gratis för spanska medborgare, men EU sa sedan att det inte gick att ta betalt från andra EU medborgare när det var gratis för spanjorerna. Så det blev gratis för alla inom EU men endast på söndagar. Om det nu är fortfarande gratis till alla eller bara EU medborgare, vet jag inte, jag går aldrig på helger.

  SvaraRadera
 4. Anonym: Nu när du säger det sa kommer minnet tillbaka om just det snacket om att de tvingades till att ha gratis för alla. Minnet är bra, men kort! :-)

  SvaraRadera