Ett år till utan luftkonditionering (ac)...

/
2 Comments

...för jag har lyckats ta mig igenom bilbesiktningen. HURRAAAAAAAAA!!!

Det skedde naturligtvis inte utan fula knep, charm och övertalningsförmåga förstås. Djupaste urringningen och minikjol åkte på och sedan åkte jag till bilbesiktningen. Där satt jag i min bil utan luftkonditionering och svettades i kön i den 30-gradiga värmen...tills jag fick åka in.

Vilken osis! En tjej skulle göra första delen av bilbesiktningen men jag charmade tydligen henne med mitt smile och:

"Me vas a tener que gritar las instrucciónes porque entre que estoy como una tapia y guiri...pues no oigo nada aquí dentro"

(Du måste skrika instruktionerna till mig för jag är både "döv som en vägg" och utlänning och hör inget här inne)

...och så hamnade vi vid den där satans, jäkla manicken som en gång på forntiden var ett alarm och som någon i Sverige så klurigt monterat fast just på "bastidor" numret (dvs ramnumret? numret som identifierar bilen och sitter under motorhuven) såklart. Var annars?

Okej! Jag erkänner att det inte är någon nyhet för mig att den sitter där den sitter, men jag har alltid sluppit problem med denna tidigare. Sambon, "el gato", brukade alltid montera bort den innan han åkte till besiktningen med det gamla skrället. Vilket jag då uppenbart är för lat för att göra...

...så då där satt jag i min bil medans besiktningstjejen sade till mig att jag måste komma TILLBAKA med alarmet bortmonterat.

"¡¡¿QUE?!! ¿Me vais a hacer volver aquí? No puede ser...", tyckte jag

(¡¡¿VAD?!! Ni kommer att göra så jag måste komma tillbaka hit? Det kan inte stämma...)

"Pues tiene que desmontarlo porque con el alarma allí no veo todo el número del bastidor", ansåg hon

(Ni måste montera bort det för jag ser inte "bastidornumret" pga av alarmet)

Vilket naturligtvis var omöjligt då jag inte hade några verktyg med mig och betydde att jag var tvungen att återkomma en annan dag och smälta bort i kön i flera timmar.

Loppet är kört, kanske en nykomling i Madrid skulle tycka. Men icke sade nicke...efter nästan 13 år i Madrid så är man gammal i "gamet" och vet spelreglerna!

Jag körde min lilla show som innehöll allt från sprucken gråtfärdig röst, till charm, skämtlynne och lyckades få dit både en till besiktningskille och chefen (som också var kvinna). Jag hade turen att chefen var en mycket intelligent och förstående kvinna (smör, smör, smöra vaddå?) och att besiktningskillen är samma kille som har besiktat min bil 3 år i rad! Killen trollade fram verktyg och monterade bort skiten till slut.

Min bil gick till slut igenom besiktningen utan några fel alls. De såg inte att den röda lampan som lyser på instrumentbrädan (som jag blev tillsagd att kolla upp förra året) fortfarande lyser ilsket rött. De märkte inte att allt droppande antagligen kommer från min vattentank som jag fyllde på just innan jag åkte in och fick aldrig chansen att inse och uppskatta min uppfinningsrikedom när det gäller att tvätta bilrutan (dvs. jag har med mig en literflaska med vatten som jag alltid häller över bilrutan innan jag startar och sedan sätter jag igång vindrutetorkarna). Inte sades det något om "transmissionen" (kraftöverföringen mellan motor och drivhjul på motorfordon enligt wikipedia) som borde ha bytts ut för typ hundra år sedan...

Ja, ja...man är ju inte guiri längre utan börjar nästan bli en tvättäkta "gato"(katt, dvs de riktiga madridborna som har bott i Madrid i tre generationer kallas så)! M J A U U U U U!!!


You may also like

2 kommentarer: