Berlintips efterlyses!!! Hilfe! Socorro!

/
3 Comments

Har du bott i Berlin? Vet du var man får den godaste pastan? Jag vet...käka italienskt i Berlin, men sambon "el gato" skall ju springa Berlins marathon så han måste ju få i sig lite kolhydrater innan loppet.

Vet du någon bra restaurang med tysk mat? Var bör man gå ut och festa?

Vi kommer att hyra en lägenhet som ligger i Berlin Mitte mellan Alexanderplatz, Jannowitzbrücke och Strausberger Platz.Jag blir jätteglad ifall någon kan tipsa oss om "ätvärt" och "gåutvärt". De typiska sevärdheterna och museum känner vi redan till från tidigare resor.


You may also like

3 kommentarer:

 1. Kika in på min blogg och klicka på kategorin Berlintips så kan du säkert hitta något =)Jag har bott i Berlin sedan 15 månader så det finns lite tips.

  Kan också skicka över lite mer info och tips om du har lite mer specifika önskemål, stan är otroligt stor. Men matväg så hittar ni god tysk mat på Oranienburger Tor, Gendarmenmakt och Lutter & Wegner. Pasta på Petrocelli's på Savignyplatz och utgång beror på vilken typ av klubb ni är ute efter. Cookies och Felix för dans och rent party i mer dree up stil som i Sverige, ålder lite högre 25 ch uppåt. Mer Berlinskt: Kulturbrauerei, Berghain och Club des visionäres.

  Hoppas ni kommer gilla stan!

  SvaraRadera
 2. Vielen Dank! Tack så hemskt mycket för informationen. Jag trodde aldrig att någon skulle ge mig några tips då de flesta som läser min blogg är enbart familj och vänner som gör det under tvång! ;-)

  Skriver vidare på din blogg...

  SvaraRadera
 3. Här hittar du kategorin: http://www.intheheadofs.se/?cat=13

  Kan tipsa om mina om några av mina favoriter i Mitte:

  Mat:
  Las Ola, Alexanderplaz, tapas

  Toca Rouge, asiatiskt, Torstrasse

  Themroc, tyskt/blandat, Torstrasse. (Denna restaurang är lite extra rolig då de bara har en rätt per dag, ingen meny. Det är kocken som helt enkely bestämmer vad han vill laga och vad han hittar för råvaror.

  Bar:
  Reingold, Novalisstrasse. En av stans syggaste cocktailbrer i 20-taslstil

  Amano Rooftop och bar, Rosenthalerstrasse. Riktigt snygg hotellbar men lite dyrare.

  Robertas, Zionskirschstrasse. Snygg typisk Berlinsk bra med billiga priser.

  Det mesta i affärsväg är stängt på söndagar men restauranger, fik och barer brukar ha öppet.

  Och du är mer än välkommen tillbaka till bloggen =)

  SvaraRadera