10 bomber på 4 olika pendeltåg lämnade 192 döda...

/
2 Comments
...och massor av skadade efter sig den 11:e Mars 2004 vid Europas värsta attentat.

Sambon "el gato" vaknade av explosionerna på pendeltåget som exploderade just innan tåget skulle köra in på Atocha stationen. Själv hör jag ingenting när jag sover och trodde knappt på honom när jag vaknade och han sade att;

"Jag tror att en bomb har exploderat någonstans i närheten"

Tyvärr så stämde det och det var inte bara en utan flera...


Kameror från tågstationen Atocha filmade (med ljud):


Kameror från tågstationen Atocha filmade (utan ljud):


Sevärt: Klicka här

Gruppen "La Oreja de Van Gogh" skapade denna vackra låt till minne för de som drabbades: Klicka här för officiell video

Låttexten till er som inte kan så himla bra spanska:


Låten beskriver en tjej som åker samma tåg varje dag och som är kär i en kille som åker samma tåg varje dag. Just den Torsdagen 11 Mars vågar hon börja prata och han säger att han också har kollat efter henne varje dag.

"Jag känner inte dig men ändå saknar jag dig varje dag...De sitter och håller varandra i händerna när tåget rullar in i en tunnel och ljuset släcks..."

"Jag hittar ditt ansikte tack vare mina händer, jag blir modig och kysser dig på läpparna. Du säger att du älskar mig och jag ger dig mitt sista hjärtslag i present..."


You may also like

2 kommentarer:

  1. Hade faktiskt aldrig hört låten, eller vetat sambanden med attentaten. Vi bodde i Barcelona då men kände en väldigt närhet eftersom vi bodde i närheten mellan 2000-03 (metro Acacias)och åkte mellan Atocha o Cartagena var o varann helg...

    SvaraRadera
  2. Hola Bella, det är inte så många som vet att låten handlar om just attentatet. Gruppen La Oreja de Van Gogh skrev låten direkt efter men de släppte inte den förrän 4 år efter för att inte såra några känslor. Det är dessutom menat som en hyllning till dödsoffrena och de skadade. Det de samlar in går till en välgörenhetsorganisation (http://www.asociacion11m.org/index.php) för offrena.

    Läs mer här: http://es.wikipedia.org/wiki/Jueves_(canci%C3%B3n)

    SvaraRadera