Ä N T L I G E N...

/
6 Comments
...fick jag den!!! 

Nya IKEA katalogen alltså. Det är nog bara de som är födda i Sverige som känner samma förtjusning när nya katalogen anländer och som riktigt förståååååår hur det känns att få bläddra igenom den för första gången. Eller är det bara jag som är knäpp? 

Ingen spanjor går och väntar på den och skall jag vara ärlig, så vet bara sambon hur jag känner. 

Spanjorerna tycker fortfarande att IKEA möbler är billigt, komplicerat skit som de aldrig lyckas montera rätt och som det alltid fattas en skruv till. 

Jag kontrar förnärmat med att det är en "test de inteligencia" (intelligenstest) och att jag minsann ALDRIG har varit med om att det fattas en skruv...(fast det har ju hänt, men bara en gång!). 

Hursomhelst så blir det fler och fler spanjorer som kommer över till den "mörka sidan" och börjar gilla IKEA och inser fördelarna. Det går sakta men säkert. Nu köper de flesta inte jättedyra, mörka möbler till lägenheten som de flyttar in i direkt efter bröllopet och som skall hålla hela livet ut...You may also like

6 kommentarer:

 1. Huvudet på spiken: de där med mörka klassiska dyra möbler som de köper... Mitt ex, som har inrett hela sin lgh med ikeas vita möbler och skärgårdsinspiration får fortfarande kommentarer om att det där kan ju inte han ha bestämt! Så exotisk, annorlunda och ljust det är hemma hos honom!

  Jag öppnade min blogg igen;)

  SvaraRadera
 2. Sakta men säkert? Det tycker jag inte, Ikea i Spanien har varit en "máquina de hacer dinero" sedan de kom tills Spanien i 90-talet. Jag förstår att det kan vara annorlunda i mindre orter men i större städer blir Ikea det självklara valet när man vill skaffa något frascht och framfor allt billigt. Äldre människor föredrar ju kvalitet och "riktigt trä" men har inga problem med att köpa Ikea möbler till lägenheten de vill hyra ut. Och mindre möbelaffärer har mer och mer liknande möbler.

  Jag kastar mig på katalogen varje år så fort jag ser en hög av dem på hyllan vid trappuppgången när allt reklam ställs men sedan dröjer det kanske ett tag tills jag går igenom den. Jag fick den typ för 10 dagar sedan och har tittat lite snabbt bara.... MEN sen jag sparar ibland visa bilder jag gillar speciellt mycket!

  SvaraRadera
 3. Jättefula är de där mörka trämöblerna, och alla tusen prydnadsföremål och spetsdukarna :P

  Carina

  SvaraRadera
 4. Carina, det finns faktistkt fina hem i klassisk stil (estilo inglés). Men tusen prydnasföremål, spetsdukar och muebles estilo castellano är väl inte något jag ser när jag hälsar på folk... på 50-talet var de vanliga kanske men ingenting jag ser i vanliga fall.

  SvaraRadera
 5. @Bella: Vad bra! Da far jag nat vettigt att läsa igen ;-)

  @Anynom: Folk pa mitt jobb tycker inte sa himla mycket om IKEA och da är de runt 35-45 arsaldern. Fast det blir i och för sig fler och fler som ansluter sig till "IKEA-religionen" ;-)

  SvaraRadera
 6. @Carina: Ja, precis sana hem ser man ifall det är äldre personer, över 60 ar och mer.

  SvaraRadera