17 år med samma kille...

/
2 Comments
...låter till och med i mina öron som en hel livstid! Idag firar vi 17-års jubileum!!!

Ibland när man berättar för folk hur länge man har varit ihop ser de nästan lite skrämda ut. Andra undrar hur sjutton man har gjort för att hålla ihop så länge. Jag tror att det helt enkelt handlar om att man väljer att tillbringa resten av sitt liv med den andra personen. Sånt vet man ju aldrig, men jag tror att man måste leva efter det att man verkligen skall tillbringa resten av livet ihop. Alla val man gör under tiden, under årens gång bör tas med det i åtanken.

Livet handlar ju just om det, olika val och alla val har ju olika konsekvenser. Dela ditt liv med din partner. Lev inte 2 olika separata liv medans du sover under samma tak och i samma säng som många gör. Upplev saker, väx och utvecklas tillsammans istället för att växa isär.

Vissa i vår omgivning tycker helt tvärtom och föredrar att ha många olika, separata intressen och hobbys som de utövar på egen hand. De brukar verkligen tycka att det är hemskt att vi gör så mycket ihop. De säger alltid att man måååste få tid för sig själv osv. Ja, ja, kom tillbaka om 17 år så ser vi hur det gick, tänker jag. ;-)

Sen är det ju alltid enklare ifall man gillar samma saker och är väldigt lika. Det är ju inte alltid det lättaste att hitta i en annan människa. Trots att den ena är från Spanien och jag från Sverige med helt olika uppväxter så är vi väldigt lika konstigt nog.

Lite rätt kanske ordspråket "Lika barn leka bäst" kanske har?


You may also like

2 kommentarer:

 1. Åh, vilket härligt spännande inlägg. Ja, 17 år är ju verkligen ett halvt liv. Vi firar 13 år så vi ligger några år efter men 1 barn framför;)

  Känns det också som ni levt i flera olika relationer även om det alltid varit med varandra. Vi har förändrats och utvecklats så mycket så jag kan prata om oss under madridtiden som vi vore några andra. Eller nu, som föräldrar.

  I trivs väl inte så bra i Sverige just nu, som hemmapappa, så det gör allt svårare... Jag är däremot supernöjd med mitt val - Lägenhet, jobb, svensk förskola etc.

  Har du FB? Skulle gärna vilja hålla kontakt;)

  SvaraRadera
 2. Hola Bella,

  Vi brukar också alltid säga att det känns som vi har levt i olika relationer eller snarare sagt brukar vi säga att det känns som att vi levt flera olika liv tillsammans. Livet när vi träffades, livet då vi jobbade där och där och bodde i den och den lägenheten, livet i Sverige och nu livet i Madrid igen. Ni kommer nog alltid ha försprång när det gäller barn för vi har inga planer på att skaffa några. :-)

  Japp, jag har FB. Jag skickar till dig via den.

  SvaraRadera