Julkorgen...

/
0 Comments

...som på spanska heter "La cesta de Navidad" är något man brukar få varje år vid Jul av jobbet. Det handlar för det mesta inte om en korg utan om en stor låda/kartong som är fylld med godsaker. Dessa godsaker brukar vara rödvin, vitt vin, cava (spansk champagne), choklad, turrón, polvorones (speciella julbullar som är torra och helt totalt OMÖJLIGA att äta utan att dricka något), olika korvar(chorizo & salchichon), ost, olivolja osv.

Det allra VIKTIGASTE är ju naturligtvis "la paletilla" dvs. skinkan! Många bedömer ett företag utifrån hur deras cesta de Navidad är. Jag har aldrig hört om ett företag som inte ger sina anställda deras "cesta de Navidad" för spanjorerna ser det som en självklarhet att man skall få detta. Det är helt enkelt en rättighet för dem. Det blir ramaskriiiiiii ifall de inte får sin korg helt enkelt.

På tunnelbanan kan man se vilka som jobbar på de bättre företagen för de släpar hem de största "korgarna" som har ett grisben, dvs. skinkan som är pricken över i för spanjorerna. Min korg hade ju naturliiiiiiiigtvis skinka...;-)


You may also like

Inga kommentarer: