Hyra eller köpa lägenhet i Madrid?

/
3 Comments
Jag läste att Blondibella var interesserad av att köpa lägenhet i Spanien som en investering.

Själv har jag inte råd att köpa en lägenhet i Madrid då min plånbok är för smal för min för (tyvärr) dyra smak... Att det alltid skall vara så att man bara gillar det som är störst, vackrast och dyrast!

Jag är dessutom såpass kräsen att skall jag bo i Madrid så totalvägrar jag att bo ute i "ghettona utanför M30-ringen (motorväg)" som jag kallar dem. ;-) Dessutom är det väldigt få stadsdelar som jag gillar överhuvudtaget (för att bo i) i Madrid. De enda områden jag skulle kunna tänka mig är Chamberí, Centro och Retiro och då bara på vissa ställen i dessa områden...
Jag sitter och kikar på olika lägenheter just nu som finns att hyra. Vi är väldigt nöjda med vår lägenhet som vi hyr, men dock ganska trötta på den samtidigt. Vi betalar 1117 Euro i hyra (ingen el, vatten eller värme ingår) för ca 80-90 kvadratmeter (2 sovrum, kök, vardagsrum, 2 badrum, pool, paddlebana, garage) vilket är dyrt i dagens läge. Hyrorna börja gå ned och vi har dessutom inget källarförråd vilket driver mig till vansinne!

Jag älskar att flytta in i en ny lägenhet för då får jag möblera om och ändra på allt! Det råder nämligen totalt möbleringsförbud hemma hos oss sedan sambon "el gato" kom hem en kväll och inte tände i sovrummet när han gick och lade sig...

...på golvet eftersom sängen stod på en ny plats! :-)

Denna lägenhet har jag kikat på och kontaktat för den är billig (bara 800 euro). Den är i minsta laget för oss, bara runt 50 kvadratmeter. Jag vet inte hur de har lyckats få plats med 2 sovrum där! Fast den har bara ett badrum och inget eget kök utan ett öppet "minikök" mot vardagsrummet. Ifall det ingår ett källarförråd och garage för 800 euro/månad så är jag beredd att flytta in! Balkongen är underbar och de har dessutom pool. Jag har kontaktat dem så vi får se om det är något intressant och ifall den fortfarande uthyres.Denna webbsida är en av de jag gillar mest när jag letar lägenheter.


You may also like

3 kommentarer:

 1. Men jösses sådan skillnad från Paris! Inser nu vilken dyr stad jag bodde i. Eller ja, insåg det redan då med, men det blir tydligare nu. Betalade ungefär som du gör nu fast för 25kvm!!!!! Ha! Men men vad gör man inte. Hoppas lägenheten faller er i smaken nu. Håller tummarna!

  SvaraRadera
 2. De gånger jag varit imadrid har jag alltid bott hos en väninna som bodde (hon har flyttat hem till sverige nu) på en tvärgata till Alberto Aguilera, nära calle Princessa. det är verkligen supertrevligt. centralt utan att tappa charm.

  SvaraRadera
 3. Ferferi: Jag som trodde att Madrid var lika dyrt som Paris...jag känner mig lättad att det faktiskt finns en stad i Europa som är dyrare! ;-) Tyvärr har de inte ringt upp mig igen så vi får se ifall det blir av.

  Elisabet: Jag har också bott vid Argüelles en gång i tiden! I en av de typ 15 olika lägenheter som jag har bott i här i Madrid. Jag nämnde att jag gillar att flytta va?! ;-)

  SvaraRadera