Träffa kompisarna vid lunch innan fotbollen...

/
0 Comments

...och matchen började klockan 22:00. Det är att umgås på spanska :-)!

Vi träffades vid Casa Dani som är en liten bar och restaurang inne i el mercado La Paz. Denna marknad ligger mellan gatorna Lagasca, Hermosilla, Claudio Coello och Ayala. Du hittar dit ifall du kommer via Goya gatan och går in på Claudio Coello.

Till Casa Dani skall du gå ifall du vill testa äkta hemlagad mat som pisto, callos, paella, salmorejo osv. Var beredd på att det är alltid fullt och full rulle hela tiden, men mer äkta spanskt när det gäller både mat och atmosfär än det här kommer du garanterat inte att hitta!

Förvänta dig inte att maten skall vara upplagd på något tjusigt sätt eller att lokalen är vacker, det är den inte. Här är maten viktigast. Färskare ingredienser än här lär du knappast få i nån restaurang i Madrid. Många gånger ser du han från köttdisken eller fiskhandlaren komma in med en stor köttbit eller en fisk. Några minuter senare så serveras det någon tapas gjord med just det köttet eller fisken...rykande färsk!

Pappa Dani, mamma Lola och sonen Dani är de som styr och ställer på stället. Har du tur så står Lola i köket och har gjort tortilla som är en av de bästa i Spanien utan tvekan. Dessa tortillas har även fått en egen fanclub på facebook och allt.You may also like

Inga kommentarer: