Madrid tips...

/
3 Comments
...jag fick en förfrågan via mail och tänkte dela med mig till er alla som ej har varit i Madrid.

Om du gillar fotboll:
Biljetter till Atletico de Madrids matcher kan du få tag i den vanliga biljettförsäljningen (dock ej matcher som Barcelona eller Real Madrid). Det är bara att gå dit till luckorna som finns vid ingångarna vid stadion Vicente Calderón. Om du befinner dig framför affären som säljer kläder etc. så skall du gå till vänster. Du går in i en "tunnel" som ligger vid stadion och kommer ut på andra sidan, just där ligger biljettluckorna (de är i själva stadion byggnaden). Vanliga biljetter till "vanliga" matcher brukar man kunna köpa samma dag som matchen eller dagen innan.

Du kan också handla online här

Kanske lite svårt ifall du inte kan spanska...men gå in på Entradas, Venta de Entradas. Välj vilken match du vill köpa till och klicka på Información y compra. Sen måste du välja venta online, enlace. Välj 3:e bilden på vänstra sidan, Comprar entrada Atl. de Madrid. Sedan välj Club Atletico de Madrid, Iniciar compra, sen är det bara att välja hur många, var etc. Men tyvärr vet jag inte var du måste hämta biljetterna eller ifall du kan skriva ut dem.

Biljetter till matchen som Barcelona och Real Madrid brukar vara minst sagt omöjliga att få tag på om man inte är "socio" (medlem på svenska?) eller känner nån som jobbar för Atletico. Jag har vänner som jobbar för Atletico men det brukar till och med vara svårt för mig att få extrabiljetter till dessa matcher. Jag utnyttjar bara detta i extremfall då min familj eller någon vän från Sverige är på besök och det brukar bli dyrt för de matcherna är alltid dyrare.

Hur som helst så rekommenderar jag dig att gå till vilken match som helst för nu är det bra stämning på matcherna :-). Dock är det alltid mer folk på matcher som är på Lördagar klockan 19:00 eller 21:00. Söndagar kl: 19:00 brukar vara ok, men det är alltid mindre folk på söndagar klockan 21:00 pga att barnen ej kan komma för de har skola. Samt att folk drar sig för att ta sig in sent på en Söndag.

Om du inte känner till Madrid så rekommenderar jag dig att ta turistbussen (dubbeldäckarna) som utgår från Pradomuseet. Jag vet...det låter kanske inte så himla kul....men jag tycker att de ger dig en bra översikt över hur fint Madrid är och hur det ser ut. Jag älskar att åka med dessa och hänger alltid med när besök från Sverige skall åka. Det finns 2 olika rutter tror jag. Båda är helt ok men en av dem som åker förbi slottet (el Palacio) och Puerta del Sol är bäst. Jag tror det kostar 12 euro och du kan hoppa på och av när du vill. En av dem åker förbi Real Madrid stadion "Cuernabeu" (Cuernos betyder horn och används ofta i förolämpningar...om du har "cuernos" så betyder det att din tjej/fru är otrogen. Stadion heter egentligen Santiago Bernabeu), men vem sjutton vill se nåt sånt? ;-)

La Latina området är ett måste. Till La Latina skall du gå en Lördag kväll och det är bara att gå runt från bar till bar och käka tapas. Det brukar också vara ok att gå dit under lunchtid (runt kl:13-16) på Lördagar och Söndagar. Beställ en öl (una caña) och njut. Tapasen måste man betala för här så förvänta dig ej att få nån gratis. Peka och beställ det du vill äta. Hela området förvandlas till en enorm "botellon" med ungdomar som sätter sig på torgena och dricker medhavda alkoholhaltiga drycker. De gator som är mest kända är "Calle La cava baja" och "Calle La cava alta", hitta dit och gå sen runt omkring.

Ställen som jag gillar runt omkring i La Latina området är oftast de som man brukar gilla efter en tid i Madrid. Med detta så menar jag att du nog gillar där det är mycket fart och rörelse i början och lite "snyggare" ställen. Det gillade jag ibörjan fast nu gillar jag mer såna ställen som spanjorerna alltid har gått till. De ser oftast lite sunkiga ut, servitörerna kanske inte är de trevligaste, men dessa barer har hängt med hela livet...


La Paloma, på calle Toledo 85. En sunkig bar som serverar skaldjur av yppersta klass. Här kan du beställa som spanjorerna gör:

- "Una doble" (en dubbel och då får du 12 stycken räkor, dvs gambas)

Casa Dani, är svårare att hitta men det är värt att försöka. Det ligger på en liten gata som heter Calle de Calatrava 11. Detta är en bar som har bevarats i generationer, 100 år, och så har även deras dekoration. De serverar inte mycket att äta, finns lite att välja emellan men det som finns smakar utsökt! Rekommendation här är att du tar tomatsalladen med "ventresca" som är den bästa delen av tonfisken. Deras chorizo och cecina är också jättegoda. Med detta kan du dricka vermut.
För att dricka drinkar så kan det göras var som helst om du är beredd på att ha en hiskelig baksmälla pga den dåliga spriten. Men ett av mina favoritställen som ej serverar dålig sprit heter Delic och det ligger vid Plaza La PajaCostanilla de San Andrés 14.

Här är dock medelåldern runt 30 och uppåt. Om du är kille så kan jag ju säga att om du inte lyckas ragga på detta ställe så kan du lika gärna stanna hemma, ha, ha. Tjejerna är väldigt flörtiga här, kanske är åldern som gör att de varken har lust eller tid att hålla på och tramsa. Inte jag dock!!! Ha, ha...

På Söndagar har du i samma område en marknad som heter "El Rastro", som är värd att ses om man är ny i Madrid. Den sprider sig utåt från La Plaza de Cascorro och pågår mellan 9:00 - 15:00. Var rädd om plånboken bara....det är fullt med ficktjuvar.

En tur i parken Retiro på en Söndagsförmiddag kan också rekommenderas. Leta upp en karta och gå runt och kika på sjön, el Palacio de Cristal (Glasslottet) etc.

Undvik området runt Huertas (calle de las Huertas) som det står om i alla guide böcker, om du inte vill ha ont i huvudet förstås. Hela området säljer skitsprit. Fast skall du dricka vin eller öl och äta tapas är det ok, men det är väldigt "turistigt". Ett smultronställe som ligger längre ned är La Dolores, på Plaza de Jesús 4. Här rekommenderas jamón de pato (ankbröstskinkan) skarpt!Uteställen finns det överallt. Det är oftast områden man går till. Stadsdelen Malasaña är mer "alternativt" dvs ej snobbigt, mer svartklätt och indies. Mer tatueringsstudior, ställen med live musik osv. (hitta till torget Plaza dos de Mayo och gatorna runt omkring som calle de la Palma och Calle San Vicente Ferrer så är du där). Vill du käka billigt och vanlig pasta så gå till La Gata FloraCalle San Vicente Ferrer 33.

Chueca är stadsdelen som det är mest party i. Detta är de homosexuellas stadsdel men ALLA går dit. Massor av barer och restauranger och en av de hippaste stadsdelarna. I utkanten ligger bar/restaurangen Ole Lolacalle San Mateo 28 som ej räknas som ett gayställe. Bra moderna tapas och cool bar. Du har en svensk bar som heter La Suecacalle Hortaleza 67, som har ganska mycket gaystämning men är dock en vanlig bar. Ägarna är svenskar men det är dock nästan aldrig svenskar här. Absolut inget turistställe med fulla svenskar...he, he.

Jag glömde nästan att nämna att det finns ett till måste i Madrid. Nämligen "El Mercado de San Miguel". Den ligger på torget Plaza de San Miguel (precis bakom Plaza Mayor). Detta påminner oerhört mycket om Östermalms hallen och är full av barer där du kan beställa ett glas vin, en öl och nåt att äta. Hit brukar man gå under "el apertivion", dvs minitapas innan lunchen. Runt klockan 13-15. Detta ställe brukar vara väldigt fullt på helgerna så räkna med trängsel.

Mer tips från Madrid kommer i ett annat inlägg. Gör som jag nu och njuuuut av Madrid!!! :-)


You may also like

3 kommentarer:

 1. Oj, vilka bra Madridtips! Och visst har jag varit i Madrid, min man är född där och hela svärfamiljen bor kvar (eller ja, i Getafe). Är vanligtvist i Madrid var tredje månad ungefär men sen vi flyttade till Warszawa har det blivit mindre. Det är inte lika lätt att bara sticka ner över en helg.

  Jag tar gärna emot tips på shopping (alltså inte Zara och Mango och så, de har jag hittat till ;) ) utan mindre butiker, kanske lite vintage etc. Skulle vara jättekul!

  Buenas Noches!

  SvaraRadera
 2. Hola Lisa,

  Tack det var kul att höra. Ha, ha...vad världen är liten. Jag skall försöka skriva lite tips om butiker at dig, fast jag maste erkänna att jag inte brukar ga och handla sa himla mycket kläder. :-) Men visst känner jag till ställen dit jag gick förr da jag var yngre och lönen lades pa kläder istället för mat...;-)

  ¡Saludos!

  SvaraRadera
 3. Keep up the good work!

  Bryschaan

  SvaraRadera