Har varit på restaurang med 2 Michelin stjärnor...

/
2 Comments

...här i Madrid. Nämligen Sergi Arolas restaurang "Sergi Arola Gastro".

Sergi var elev hos den världskända spanska kocken Ferran Adrià och sedan höll han till på restaurangen La Broche där han var kökschef. Men nu har han och hans fru öppnat en alldeles egen restaurang och den var jag på och åt middag en kväll.

Sergi leker liksom Ferran Adrià mycket med matens konsistens och det är en del av själva upplevelsen.

Jag måste dock säga att för att vara en 2-stjärnig Michelin restaurang så var maten väldigt, ja, helt enkelt ganska smaklös. Visst var det roligt med alla konstiga konsistenser och presentationer av maten, men inte en enda rätt lämnade någon riktig aha-upplevelse hos mig eller sambon "el gato" pga smaken.

Andra kökschef är en svensk, Torsten Sälström, så man kanske skall skylla på honom för de "tama" smakerna? Var annars hittar man fisk serverad med gurka i Spanien?! ;-)

Temperaturen på maten var nog i ljummaste laget dessutom. Jag brukar aldrig tycka att maten är för kall, men denna gång tyckte jag att det nog hade behövts lite fler grader för att hetta upp maten.

Allt var inte negativt. Servicen var utmärkt, lokalen helt ok (lite smått romantiskt med ljus och ganska mörkt) och det var roligt att testa olika "apertitivos" (som små tapas) som de bjöd på i konstiga konsistenser som t.ex. glass av räkor i vitlök i en strut osv.

Tack och lov så hade vi bokat bord via El Tenedor och fick 40% rabatt på notan. Tur var det för annars hade jag nog blivit skitsur för det var verkligen inte värt pengarna om vi inte hade haft rabatt. Nu kostade det oss "bara" runt 190 Euro där vinet gick på 40 Euro.


You may also like

2 kommentarer:

  1. Vad mysigt du verkar ha det i Madrid!

    SvaraRadera
  2. Ha, ha...roligt val av ord. Mysigt, just det ordet spanjorerna aldrig fattar. Speciellt inte när man vill ha mysigt när man äter middag och släcker och tänder ljus istället. Da säger de alltid: Tänd lamporna, vi ser ju inte vad vi äter. ;-)))

    SvaraRadera