Spökbaren...

/
1 Comments

...existerar.

Alla känner till den men den finns inte med i någon Nöjesguide eller någon annanstans. Den har ingen exakt lokalisering och man skulle kunna säga att den byter plats hela tiden.

Har det aldrig hänt dig att du har varit i en jättebra bar, där drinkarna var perfekt gjorda och jättegoda, personalen var jättetrevlig och du hade jätteroligt?

Men...du kan inte komma ihåg var den jäkla baren ligger? Du har frågat alla dina bekanta och vänner och ingen vet var baren ligger. Du har tittat i alla olika barguider och den finns inte med någonstans.

Ja du, min vän, det är spökbaren.*


Jag har min egen lilla spökbar som vi har gått till ett par gånger nu. Jag lyckas aldrig lista ut namnet på baren och har lyckats hitta dit ett par gånger nu. Men i detta fall har jag bildbevis från baren och till och med på bartendern som i mina ögon inte ser ut som ett spöke (fast smaken är som baken...).


*Texten fritt översatt ur från boken "Tabernas y Tapas en Madrid" av Carlos Osorio som har en blogg som heter "Caminando por Madrid". Båda rekommenderas varmt! Boken berättar inte bara om alla gamla barer "tabernas" i Madrid utan ger även förslag på 8 olika rutter man kan gå i Madrid för att besöka dessa olika barer med historia. Något jag garanterat kommer att göra!


You may also like

1 kommentar:

  1. Den boken hade jag behövt för ett år sedan ju... Tackar för tipset!!!

    SvaraRadera