Besök på några tabernas...

/
0 Comments

...blev det förra helgen, men latheten var framme och bloggandet låg lågt.

Vi började med att besöka en liten taberna som ligger på calle Hortaleza. Jag visste faktiskt inte vad tabernan hette tills nu när jag skrev detta inlägg (tack Google maps!), men vi brukar hamna där då och då. Den ligger i hörnet vid calle de las Infantas.

Jag trodde inte att tabernan hade något speciellt namn. Det står ivarje fall "Vinos y licores" utanför och det står också "Stop Madrid" på en skylt, men det vore ju ett ovanligt fult namn på en sådan gammal fin taberna. Fast man vet ju aldrig. Men jag har ju lyckats hitta deras webbsida så tydligen heter de så.

Efter första tabernan gick vi vidare mot Puerta del Sol och hamnade på "Casa Labra" som har haft öppet sedan 1860. Här bildades det socialistiska partiet PSOE.

Hit går man och ställer sig i en kö som ringlar sig ut på gatan. När man kommer in så beställer man först "tilltugget" dvs. de berömda friterade torskbitarna eller torskkroketter som är jättegoda. Man kan också beställa tonfisk som har legat i ättika tillsammans med röd paprika.

Efter att du har beställt själva tapasen går du vidare till baren och beställer ölen ("las cañas"). Sedan ställer man sig längs väggarna eller går ut på gatan och ställer sig vid borden som står utanför.

You may also like

Inga kommentarer: