En hemlig spansk vinkällare...

/
0 Comments

...fick vi äran att besöka i höstas när vi var och åt middag på restaurangen "Ansils" som ligger i byn Anciles (i närheten av Benasque).


Hovmästaren Javier Pardo är en hovmästare utöver det vanliga, han är nämligen en expert, en riktig sommelier (vinkypare). Javier Pardo kom 2:a i tävligen "Nariz de oro" 2000.

"La Nariz de Oro" är den viktigaste vinprovningstävlingen i Spanien. Den utser den bästa sommeliern i Spanien.

Det var Javier som gav mig en flaska hemlagad "Pacharán" (slånbärslikör) i present förra vintern. Jag tackade genom att ge honom hjortronslikör (icke hemlagad dock) i present + lakritslikör. Han blev såpass glad för det att han bjöd oss på en rundtur i den "hemliga" vinkällaren som restaurangen har, vilket är en riktig ära att få ha sett.



























You may also like

Inga kommentarer: