Mitt stackars terroriserade barn...

/
4 Comments

...skulle absolut inte få gå och se på paraden den 6:e Januari med de 3 vise männen. Vi är ju ateister för sjutton!

Barnet skulle inte få äta "huevo kinder" (choklad kinderägg) eller "nocilla" (chokladkräm) till mellanmål varje dag som de andra spanska barnen. Mitt barn skulle få drömma vidare om att få dricka coca-cola eller någon annan läskedryck överhuvudtaget.

Chips och "chuches" (godis) bara på Lördagar naturligtvis i den gamla hederliga "Lördagsgodispåsen".

TV? Vad är det? Mitt barn skulle inte ens veta vad det där som flimrar förbi i en hård låda hos alla andra är för något.

När man ser det på det här viset så kanske de som tjatar om att jag och sambon "el gato" borde skaffa barn håller tyst ett tag till!

Häromdagen satt några arbetskamrater och diskuterade några TV-program som deras döttrar följer och ser på. Eller ser på...nja, jag vet inte riktigt. Kan ett barn som inte ens har fyllt ett år verkligen följa ett TV-program? Är det överhuvudtaget nyttigt för barnet att bli placerat framför TV:n i den åldern? Mina jobbarkompisar var ganska positiva till det hela och försvarade det hela med att just det TV-programmet görs speciellt för spädbarn och har just de färger och former som de tycker om. Helt sjukt tycker jag.

Fast jag tycker i och för sig att många saker är sjuka här i Spanien när det kommer till hur de gör med barnen. Som det här med att klä barnen som det fortfarande vore rena rama 50-talet. Vilket betyder princessklänningar, rosetter i håret, finskor och kappor för tjejerna. Killarna går i kortbyxor med nästan blåa knän under vintertid och höga strumpor samt vattenslickat hår och skjorta naturligtvis! Ideala kläder för att leka i parken med! Sedan kan man diskutera vilka som klär sina barn på detta sätt. Ja ni vet, det "andra" Spanien (den andra hälften) som jag brukar tjata så himla mycket om...


You may also like

4 kommentarer:

 1. Eller vad sags om hal i oronen??? Folk har slutat fraga oss nu, har blir det minsann inga hal i oronen. Ingen choklad till frukost heller. Och inte heller cocido pa barnmatsburk heller... och de flesta innehaller salt om bebisar inte ska ata innan 1 ars alder..

  Fast Reyes firar vi, precis som vi firar jul och pask. Gor inte ni det?

  SvaraRadera
 2. äsch du är bara avundsjuk. Du vill, bergis, också ha rosetter i håret! :-P

  SvaraRadera
 3. nu fick du mig att le;)

  Oj, va många tankar jag hade om vad jag absolut inte skulle göra om, när, jag fick barn... vi får se hur många jag håller?

  Men det mesta bestämmer man ju själv - sen är det bara att ta sina strider eller hacerse la sueca...

  SvaraRadera
 4. Lisa: Det där med hal i öronen är riktigt hemskt att se...sma nyfödda bebistjejer med hal i öronen! Usch! Vi firar inte Reyes da vi utövar religionen "ateismo" (vi är ateister bada tva) ;-).

  Karlavagnen: Seguuuuuuurooooooo...:-)

  Bella: Ha, ha...Vilken tur att jag inte behöver braka med nan om sant. Ingen av oss vill ha barn nämligen och tur är väl det...stackars liten med oss som föräldrar! ;-)

  SvaraRadera