Spanska rörmokare letar efter en månads tid fortfarande efter läckan...

/
4 Comments

...som är orsaken till våra läckage hemma hos oss.

Första gången de var här tog de fram hammaren och bankade hål i väggen utan någon förvarning alls... Den gången fann de ej orsaken till läckaget utan gick med orden om att försäkringen måste skicka nån att värdera innan de bankar hål på fler ställen.

Det tog försäkringen 2 veckor att skicka nån för att kolla. Hon som kom trodde att det kunde vara duschen som var orsaken. Hm, okej...jag kan hålla med om att kanske den i vardagsrummet, men inte den till sovrummet.

Efter att ha väntat i mer än 2 veckor på att försäkringskvinnan avslutat sin rapport så dök äntligen rörmokarna upp igen idag. De passade på att slå sönder lite mer och trodde att försäkringskvinnan kanske kunde ha rätt. Vaddå tro?! Det är väl de som är specialisterna???

Jag försökte få dem att kolla garderoben i hallen och sovrummet som inte ligger mot duschen men de var helt övertygade om att duschen var orsaken. Allt detta var de övertygade om utan att använda fuktmätare eller andra verktyg.

Kan det ha att göra med att försäkringen ej täcker ifall orsaken till läckaget är duschen kanske...?

Nu har de stuckit och sagt att vi inte får duscha och allt måste torka. Sedan skall duschen fixas (ej av dem dock) och sedan kan vi ringa dem så täpper de till hålet i vardagsrummet och målar ute i sovrummet.

Vad händer med garderoben då?, undrade jag.

Skall ni inte bryta upp väggen där som är av trä för att försäkra er om att det är duschen som orsakar detta? Garderoben måste ju bytas ut dessutom för det stinker ju mögel dessutom..., tyckte jag.

Nej, nej, det behövdes inte. I och med att allt kommer att torka så kommer det att sluta lukta, ansåg de.

För att göra en lång historia kort: SPAIN IS DIFFERENT!

Vilken tur att vi hyr denna lägenhet och inte behöver stå för några kostnader...

By the way...det råkar inte vara någon som hyr ut en 3 rummare med garage, pool och källare inom M:30 (motorvägen), under 1100 Euro...?You may also like

4 kommentarer:

 1. ojojoj! Que lio! Hmm, ska kolla med en kollega fast den var nog i Norra Madrid den lägenheten... Det är du kanske inte intresserad av?

  SvaraRadera
 2. Hur langt i norr pratar vi om? ;-)

  SvaraRadera
 3. Barajas. Kanske för långt? Däremot en fyrarummare till salu vid prinicpe pio (cirkus) för 226000 euro. Undrar hur stora rummen verkligen är...

  SvaraRadera
 4. Hola Karlavagnen,
  muchas gracias men bade Barajas och Principe Pio är för langt bort för oss. Vi är lite "tiquismiquis" och pijos...coñazo skulle kanske nan annan kalla det! ;-) Som jag brukar säga..."Sólo queremos vivir dentro de la M30 y en muy pocos barrios, como distrito Retiro, Salamanca, Chamberí, Alonso-Martinez, Chueca, Universidad..." och vill jag jävlas med nagon polare som bor utanför M30 tillägger jag: "...¡los ghettos fuera de M30 para otros!" ;-))) Ha, ha...

  Tack ända för hjälpen!!! Du är en ängel. :-)

  SvaraRadera