Jag tar tillbaka det jag sade om turistfällorna runt Plaza Mayor...

/
2 Comments

...för när min mamma och min svenska svägerska var här i Maj månad så satte vi oss på en uteservering just på Plaza Mayor.

Eller snarare, de satt redan där och jag kom dit och utbrast förfärat: "Men vad har ni GJORT?! Ni har satt er på det värsta tänkbara stället, det finns inte värre turistfällor än här vid Plaza Mayor.

Deras ursäkt var att det var nära och att solen äntligen hade tittat fram och de ville njuta ett tag. Jag satte mig muttrandes och beställde in ett mineralvatten. Kanske var det sällskapet från Sverige som påverkade mig, men jag började också (hör och häpna) njuta av att sitta i solen. Jag som annars beter mig som en Madridbo och undviker solen tills det är dags för strandsemestern...

Efter ett tag sade jag lite sisådär i förbifarten..."det var ju ganska skönt här i solen, så skönt att vi kan ju sitta här ett tag till och ta det lugnt och kanske äta här också?"

Så blev det...lunch på Plaza Mayor, ha, ha. Det är nästan så att jag skäms. Äta lunch på PLAZA MAYOR?!! Men, men...lunchen kom in, sallader för våran del och hör och häpna...det var JÄTTEGOTT! Spanjorer är ju inte direkt några hejare på att göra sallder annars, så jag blev väldigt förvånad.

Förklaringen kom efteråt. Stället vi satt på är en kedja från Belgien som heter Le Pain Quotidien. Förutom uteserveringen så har de catering och de säljer även små delikatesser som man kan ta med sig hem.

Dit kommer jag nog gå någon gång till för att äta en sallad "en condiciones" (typ som en ordentlig sallad), trots att priset var nog lite för högt för en sallad...12 euro.


You may also like

2 kommentarer:

  1. Haha, jag har själv haft samma känsla med besökare. T om ätit en macka med bläckfiskringar där. Klassiskt.

    SvaraRadera
  2. Bläckfiskmackorna på Plaza Mayor är berömda...ivarje fall på min sambos morföräldrars tid (när de var unga) så åt de jämt dem där. Det tjatar de om än idag...

    Jag måste erkänna att själv har jag aldrig ätit en där men det kanske beror på att jag bodde vid en av utgångarna från Plaza Mayor ovanför en bar som bara sålde bläckfiskmackor. ALLT stank calamares.....:-)

    SvaraRadera