Världens populäraste trail lopp, UTMB, räknar med oss!

/
2 Comments

Vårt trail lopp i September, T2H 46 km, här i Spanska Pyreneerna ger nu poäng till världens populäraste trail lopp, UTMB. Alltså Ultra Trail du Mont Blanc!

De har en kvalificerings lista över de lopp som ger poäng för att kunna delta i ett av deras olika lopp. Förutom att deras lopp är oerhört populära, så är det bland de svårare och tuffare. Man måste därför samla ihop en viss summa poäng från olika lopp som är med på deras kvalificerings lista för att bevisa att man är kapabel att springa deras lopp. Dessa lopp bedöms enligt svårighetsgrad (ju svårare desto fler poäng) efter olika kriterier som de har satt upp (t.ex. hur många vätskekontroller som finns, vilken typ av terräng det är, höjdskillnad osv.). Vi har fått 1 poäng av 4 möjliga. Ytterst få lopp i världen är ens av 1 poäng typen. Vilket i vårt fall betyder att vårt lopp, T2H 46 km, är inte en barnlek, men det är inte helt omöjligt att genomföra.

Här kan ni läsa om hur man bedöms:

"For races in a single stage, an evaluation of effort is realised by adding together the distance expressed in km and the hundredth in positive altitude change expressed in metres. For example the estimated effort for a race of 65 km and 3,500 m of positive altitude change is: 65 + 3500/100 = 100.
No race representing an effort below 65 can be qualifying.
A race with an effort above 65 but not presenting a significant positive altitude change and/ or a sufficiently technical course cannot be qualifying.
As a general rule, races are worth :
 • 1 point for an estimate effort including between 65 and 89,
 • 2 points for an effort including between 90 and 129,
 • 3 points for an effort including between 130 and 179
 • 4 points beyond that."

Det är en riktig ära att vårt lopp har lyckats hamna på denna lista vilket gör att jag känner mig väldigt peppad och faktiskt lite stolt också!


Är det inga svenskar eller andra Nordbor som vågar komma hit till denna del av världen, dvs. Spanska Pyreneerna, för att springa ett av loppen?!! Ni behöver inte springa det längsta loppet!


Bienvenidos, ¡os esperamos! (Välkomna, vi väntar på er!)


You may also like

2 kommentarer:

 1. Ok, jag är intresserad! Jag ska försöka ta mig igenom Fjällmaraton Bydalen i augusti och hade väl egentligen tänkt springa Ultra Trail Guara Somontano, som också går i Pyreneerna efter det, men det här loppet verkar ännu bättre. På vilket sätt är du inblandad i det här loppet? Är det du och din pojkvän/make som arrangerar loppet, eller? Jag kollade hemsidan efter reglamento, eftersom loppet verkar gå in i Frankrike, och undrar om man behöver läkarintyg? Inte något problem i sig,men känns som en onödig kostnad. Har du mer info om det här loppet?

  SvaraRadera
 2. Hola Peppe!
  Vad kul att du tycker att det låter som en utmaning värd att testa! Själva loppet eller snarare sagt loppen är 3 stycken. Ett i Juni, midsommarhelgen, som är Cerler vertical (5km och med mer än 1000 meters höjdskillnad). Sedan har du 2 st i September. Ett traillopp på 46km eller ett på 25km.
  Det är jag och min sambo som arrangerar dessa lopp. Men detta är inget som vi gör helt själva. Vi får stöd av Benasque dalens stadshus, skidorten Cerler, skidorten Los Llanos del Hospital och dalens hotell och restauranger (de har en förening som heter översatt "Turist och företagsföreningen i Benasquedalen"). Du behöver inget läkarintyg för att springa in i Frankrike eftersom loppet startar och slutar i Spanien. Reglamento dvs. loppets regler för September kommer inom kort att visas på webbsidan. Jag såg att du har tränat med Team Nordic Trail. Vi är i samtal med Miranda från Team Nordic Trail för ett eventuellt samarbete för vi skall även arrangera Training Camp här innan loppen (veckan innan och man avslutar med loppet).

  Håll utkik på webbsidan, facebooksidan eller twitter för nyheter om loppet!

  PS. Benasque dalen (naturen) är mycket vackrare än där du sprang när du sprang Guara Somontano loppet! ;-)

  SvaraRadera