9-rätters middag på 2 michelinstjärnig restaurang...

/
3 Comments
...blev en upplevelse och till och med jag blev mätt till slut! I början tyckte jag att rätterna såg så himla små ut, men det visade sig att det var nödvändigt för magen sprack nästan efteråt...så mätta var vi.

Restaurangen heter Michel Sarran och ligger i Toulouse i Frankrike. De hade ingen "dresscode", men skjorta för killar kan rekommenderas. Det fanns en kille i t-shirt som åt själv, men han verkade vara amerikan och kom undan med den "ursäkten".

Vi valde att äta en överraskningsmeny. Jag tyckte att priserna för förrätterna och varmrätterna var väldigt dyra och kände inte för att betala så mycket och sedan välja helt fel. Tänk dig själv att beställa en förrätt för 48 Euro och så gillar man den inte för att man har valt fel pga att man inte förstod franskan i menyn. Sånt svider...ha, ha.

Jag föredrog att bli helt och hållet överraskad av olika rätter som man inte själv har valt och som dessutom kamoufleras av ett totalpris för hela menyn. Då vet man inte hur mycket just det som man inte gillade kostade ivarje fall.
Vi valde en meny som inkluderade olika viner. Totalt fick vi 5 olika viner fast vi fick 6 eller 7 glas. Vi fick 2 vita viner, sedan ett "gris" (grått) vin (kallas så pga färgen på druvan), sedan 2 olika rödvin och slutligen ett sött vin tillsammans med efterrätten.
Vi startade med en "aperitivo" som man skulle kalla det här i Spanien, dvs. nåt litet som bestod av "melonkaviar", en bit med fisk i, en som smakade lammravioli osv.
Efter det fick vi in denna rätt (suddigt foto...) med fler olika smakprov varav ena hade äkta guld i sig (se fotot nedanför).
Det serverades med ett "gazpacho te" som faktiskt smakade just gazpacho (tomatsoppa).
Efter det serverades fisk med en underbar ravioli och helt utsökt sås till som smakade smör och citron.
Efter det kom ytterligare en fiskrätt som även den var utsökt. Denna serverades med en "grönsakssoppa" och skinka. Man fick även en skål med en grönsakspure i som smakade bättre än soppan.
Slutligen fick vi in en köttbit ("PIGEON du Mont Royal, suprêmes frits en kadaïf et jus à l’encre

Les abattis en croquette, la cuisse en ragoût fondant de petits pois"), dvs. duva (fågel) som var dold i ett friterat näste och som serverades med en krokett samt ärtor i smörsky eller något dylikt. Gott var det ivarje fall. Köttet var oerhört mört och just ärtorna var väldigt, väldigt goda tillsammans med smörsmaken.
När vi var klara med förrätter och varmrätter blev vi tillfrågade ifall vi inte ville äta ost innan efterrätten. Jovisst, tyckte vi. Sagt och gjort. De kom in med en stor vagn i trä med en träkupol och under den dolde sig massor med olika ostar. Jag valde inte alla då jag inte gillar blåmögelost och brie t.ex. När vi var klara med ostarna var jag riktigt mätt och det kändes som jag höll på att spricka.
Efter osten fick vi inte en efterrätt utan två olika! En chokladefterrätt ("CHOCOLAT tube croustillant chantilly "Alpaco" sucre de Amami Oshima Noix de macadamia croquante, sorbet cœur de guanaja").
Guld även i efterrätten!
Vi fick en fruktvariant med glass.
Tillsammans med efterrätterna fick vi "äran" (då vi var från Spanien) att dricka ett spanskt sött vin, Don PX, Pedro Ximénez från 1985.
Vi trodde att ätandet var över efter osten och de 2 efterrätterna, men vi fick ytterligare en miniefterrätt!

Slutligen den stora överraskningen...slutnotan som aldrig är rolig att få. Men smakar det så kostar det som sagt...i detta fall tyckte jag att det var i det saftigaste laget.
Som upplevelse är det kanske värt att gå till denna restaurang. Servicen var utmärkt, miljön romantisk och maten var helt okej. Inget imponerade så där värst mycket dock om man ser till smakerna utan det var mest leken med konsistenserna som var roliga. Jag tycker att denna restaurang är värd kanske en michelin stjärna och inte två, men det är ju min åsikt. Har du ont om pengar så skulle jag inte rekommendera dig att gå hit  (om du inte är som vi, dvs. slösar våra löner på upplevelser och då helst mat och dryck!). Det var nog lite för dyrt tycker jag. Middag för 2 personer gick på 336 Euro. Fast det är ju inte många gånger i livet man får chansen att gå på en 2-stärnig michelin restaurang och i Frankrike dessutom! Sade "Slösa" nöjt... ;-)You may also like

3 kommentarer:

 1. Spännande, spännande! Vilken måltid!
  Vad slutade notan på?
  Var det värt priset?
  Är restaurangen värd sina stjärnor?

  SvaraRadera
 2. 336 Euro!!! Värt priset ifall man är van att slösa sin lön enbart på mat och dryck som jag, he, he. Till mitt försvar säger jag att jag alltid köper mina kläder enbart på rea och då på billiga märken som H&M, Zara osv. Jag skulle dock inte gå tillbaka till denna restaurang igen. "Been there, seen that" typ. :-)

  SvaraRadera
 3. Oj då.
  I jämförelse känns priset för min drömsoffa inte lika oöverkomligt. Nästan 1 700 euro, men soffan varar ju längre än en måltid :D

  SvaraRadera