Varför borde man bo i Madrid?

/
0 Comments
Sjukvården är gratis och inte som i Sverige där man betalar för besök på vårdcentralen eller hos specialisten och sedan påstår att man har "gratis" sjukvård.


Madrids tunnelbana är oslagbar. De brukar säga att den är en av världens bästa, bekvämaste och lättaste att ta sig runt i.

Madrid kallas för staden som aldrig sover av en anledning som kallas för FIESTA!

Livet blir lite mindre tråkigt när man funderar och undrar vad som blev av med rörmokaren som skulle ha kommit klockan 17:00 men som dyker upp klockan 19:00 istället...

Du kommer inte att ha några bekymmer över vad du skall göra av med dina pengar på för Madrid är dyrt!

Du kommer att lära dig att köra bil som Formula 1 föraren Fernando Alonso. Här måste du göra allt i sista sekunden och "lura" dina medbilister. Sätt på blinkers i sista stund innan du kör in i den andra filen för annars blir du inte insläppt...om du ens sätter på blinkers, de har en tendens att köra lite snabbare när de ser att du vill in i deras fil.

Madrid kan vara kallt och jävligt på vintern men himlen är för det mesta alltid blå och solen skiner.

Åka till Egypten...Varför då? I Madrid kan du njuta av Debod templet som gavs i gåva av Egyten 1968.

Andningsövningar från Yoga och sånt trams kan du strunta i fullkomligt. Här hinner du knappt andas medans du pratar så snabbt som möjligt för att hinna säga det du vill säga innan någon avbryter dig.

Du blir behandlad som en stjärna. Man känner sig som en kändis här för alla stirrar på allt och alla, överallt. Så var inte orolig ifall du har en snorkråka i näsan eller nåt när de inte slutar att stirra på dig i tunnelbanan...

Staden Madrid tillhör de som har flest träd per invånare i hela Europa. Madrid är tydligen nummer 2 i världen som har flest träd per kvadratmeter. Läs mer här (under Environment)

Du anstränger dig alltid maximalt på jobbet för det sitter alltid ett par stycken som är beredda att "sticka kniven i ryggen" på dig. Konkurrensen är stenhård och rivaliteten är ingen barnlek.

Om du gör nåt fel (vad som helst, typ ger fel sorts mellanmål till din unge på bussen) så får du snabbt veta det. Av vem som helst, speciellt de som inte känner dig. Här är man inte rädd för att uttrycka sin åsikt...

Du kan sitta på uteserveringar från Februari månad förutom små uppehåll för regn då och då. Även jordgubbarna dyker upp i Februari.

Här behöver du inte känna någon jättebra på jobbet eller kursen. Folk ställer alltid upp och går och tar sig ett par "cañas" (små öl) tillsammans ifall man känner för det.

Du lystrar inte enbart till ditt eget namn, du kallas även "guapa, guapetona, rubia, hermosa, cariño" osv. (snygging, "jättesnygging", blondin, vacker, älskling).

Du behöver inte vara bra på matematik. Notan delas alltid rakt av på antal personer eller så turas man om att betala (du betalar ena rundan och de andra de andra rundorna). Det är inte så nogräknat här vem som har druckit/ätit vad...men du har inte blivit bjuden, du förväntas betala nästa gång.

Det ingår en drink ifall du betalar inträde på diskotek.
Tillhör du den skara som är hungrig jämt så befinner du dig i paradiset. Äta gör man jämt och det är över mat man träffas.

Är du dålig på att städa hemma så gör det inget. Här träffas man mycket, mycket sällan hemma hos någon. Allt görs på restauranger. Dop, födelsedagar, träffa kompisar osv.

Du behöver inte bekymra dig om att känna dig själv på semestern. Spanska kompisar har som tendens att alltid vilja åka på semeter tillsammans. De tycker det är konstigt ifall du/ni åker iväg själva utan dem om det inte är en smekmånad ni är på.

Din bacillskräck blir snabbt botad...här kindpussas man när man hälsar på varandra och säger hej då.

Ibland fördrar du att säga att du är från Skandinavien istället för att säga att du är svensk. Uttrycket "hacerse el sueco" (göra sig svensk) används flitigt här och menas att man gör sig dummare än vad man är, dvs att man låtsas att man inte förstår. Är du svenska undviker du ibland att nämna det för att undvika deras inpräntade "Alfredo Landa syn" på svenska kvinnor... (Alfredo Landa var en skådis som gjorde massor av filmer på 60- och 70-talet där han förföljer korkade, snygga, blonda, storbröstade blondiner som naturligtvis var från Sverige)

Du behöver inte ha dåligt samvete pga att du inte har tränat. Ytterst få tränar någon sport överhuvudtaget och regelbundet...vad är det?

Inga slagsmål ute på gatorna ser man på helgerna. Här dricks det för att man vill umgås och ha kul inte tills man blir full och aggressiv.

Du behöver inte känna dig som en alkis för att du dricker öl mitt i veckan eller hemma själv. Öl anses vara som läsk här...

I Madrid har du "playa" (strand) dvs. de offentliga utomhus-poolerna (simbassänger) för en billig peng, ifall ditt eget hus/lägenhet inte har en på gården.

Under Juni, Juli och Augusti månad så har alla Madridbor gratis bastu! Det är då alltid runt 33-42 grader varmt utomhus. Vilken lyckans ost du är som bor i Madrid då...

Gillar du att diskutera? Då har du hamnat rätt. Här diskuteras, argumenteras och bråkas det om allt. Många gånger tycker egentligen din diskussionspartner samma sak som du men låtsas tycka tvärtom...bara för att få nöjet att diskutera. Diskussion är en konstart här...

Ayyyyyyyyy, Madrid, Madrid! Mycket kan man säga om Madrid och Madridborna. En sak är säker...det är en extrem stad som är alldeles, alldeles U N D E R B A R!


You may also like

Inga kommentarer: