Då var det klart...nu är man officiellt sambo i Spanien!

/
1 Comments
I varje fall så verkar det som att det kommer att gå igenom. Vi fick inga klagomål över de papper vi lämnade in i Fredags vid calle Gran Via 18 i varje fall. Mina adoptivmorföräldrar skulle egentligen ha följt med som vittnen då man måste ha med sig 2 stycken vittnen, då de ej kunde komma följde min spanska "cuñada" (svägerska) och "suegro" (svärfar) med istället.

Allt var väldigt officiellt och vi fick lämna in alla papper direkt när du har kommit in efter säkerhetskontrollen. Ja här i Spanien är det som på flygplatserna om du går till något statligt verk. Efter att papprena hade lämnats in gick vi vidare till en sal där vi (sambon "el gato", la cuñada, el suegro och jag) fick sätta oss framför ett skrivbord med stora flaggor bakom.

Det var en väldigt seriös och högtidlig kvinna som satt framför oss som någon sorts "domare". Hon upplyste oss om att foton kunde tas i denna sal, men inget ris fick slängas på de lyckliga paret...

Vittnena skrev under pappret där de intygar att vi, paret, som vill bli sambo har bott ihop i minst 12 månader innan. Vi satt alla och fnissade för fullt (ganska glada i hatten efter vinet och drinkarna som hade intagits under lunchen innan) åt den ganska löjliga situationen. Kvinnan var dock väldigt seriös tills hon insåg att detta kanske inte var den viktigaste dagen i våra liv direkt, då vi inte kunde sluta fnissa. Hon började istället le och skämta och till slut sade hon att "el novio ya puede besar la novia" (brudgummen kan nu kyssa bruden) och vi exploderade av skratt.

När vi kom ut på gatan så slängdes det dock ris på oss två till slut... "La cuñada" och "la suegra" (svägerskan) hade varit inne hos "el chino" (kineser här har billiga butiker med godis, vissa livsmedel och sånt)och köpt ris.

Nu tar det tydligen upp till två månader tills man vet om det har gått igenom eller inte (alla papper är ok). Det allra viktigaste är ivarje fall avklarat. Vi fick vårt papper "el justificante" (intyg, verifikation) som visar att vi har gjort detta och som skall lämnas in till våra jobb. Här i Spanien får man nämligen 2 VECKORS EXTRA SEMESTER för att man blir sambos officiellt (räknas som att man gifter sig)!

Jag har bara en kommentar till det: ¡Viva los novios!(Leve bröllopsparet!) ;-)


You may also like

1 kommentar: