Bor du i Madrid? Vill du flytta hit? Har du varit i Spanien?

/
14 Comments
Jag vill först och främst be om ursäkt till de som har skrivit till mig (mail) på sistonde och frågat om Madrid för de är sugna på att flytta hit eller skall flytta hit. Jag har inte riktigt haft tid att svara för jag har rest, varit sjuk och haft fullt upp med jobb osv.

Jag bytte ju jobb och fick en väldigt krävande tjänst och dessutom håller på med mitt nya projekt som är att organisera traillopp här i Spanien (öppna för alla!) och training camps (dvs. löparresor hit till Spanska Pyreneerna). Ni kan läsa mer om detta på denna webbsida: www.trail2heaven.com eller på facebooksidan: www.facebook.com/trail2heaven
Jag jobbar massor av timmar just nu på mitt "vanliga" eller som jag brukar kalla det, mitt "riktiga" jobb. Sedan när jag kommer hem sätter jag mig direkt ned och arbetar vidare med Trail2Heaven som är en riktig dröm som håller på att bli sann! Det är en himla massa som skall fixas med och tiden är knapp.

Jag tänkte därför be om ursäkt för "bloggtorkan" (den påtvingade pga tidsbrist) och att jag kanske inte hinner svara på individuella mail just nu. Sedan tänkte jag fråga er som läser denna blogg, för att jag är nyfiken och skulle vilja veta vem som intresserar sig för bloggen. Om jag verkligen borde fortsätta med den. 

Vem är du? Hur gammal är du? Var bor du? Har du varit i Spanien? Har du bott / bor du i Madrid? Kan du spanska? Vad tycker du är intressant att läsa om på denna blogg? Hur hittade du hit till bloggen?

Och naturligtvis...du råkar inte gilla att springa (dvs. löpning) va? ;-)

Ha en trevlig lördagskväll! Här regnar det som bara den...
You may also like

14 kommentarer:

 1. Hej! Amanda heter jag, är 22 år gammal och bor i Trollhättan. Har varit i Madrid en gång, i tre månader, då jag var aupair. Vill åka tillbaks men det var inget lyckligt slut på historien så rädd att det river upp gamla sår att åka dit. Men jag saknar Spanien och Madrid och mina vänner som bor där. Kan inte särskilt mycket spanska, pratade dessutom engelska med barnen så lärde mig inte så särskilt mycket när jag var där heller. Jag tycker det är intressant med alla dina restaurangbesök och Madridtips, vissa av ställena känner jag igen och andra får mig att faktiskt vilja åka tillbaka! Minns inte hur jag hittade bloggen, har läst den i flera år nu.
  Angående löpning, hm.. Jag tror att jag skulle älska det, om jag bara började nån gång. Är inte särskilt vältränad utan är helt ur form så är lite rädd för att ge mig ut. Men blir så peppad av dig, så en vacker dag så :)

  SvaraRadera
 2. Hola Guapetona.
  Vem är du? ...ptja, du vet, eller du får se när vi ses i Madrid om en månad.
  Hur gammal är du? 27
  Var bor du? Mellanstor stad i mellansverige
  Har du varit i Spanien? ja.
  Har du bott / bor du i Madrid? Jag önskar. Det kanske är på gång. Jag berättar mer när vi ses.
  Kan du spanska? ptja. andra säger det. Jag läser utan problem, skriver hyfsat ...och talar snabbt när jag är full. Fick höra att jag "talar en värre malagueno än malaguenosarna själva", tar det inte som en komplimang.
  Vad tycker du är intressant att läsa om på denna blogg? DITT LIV! Och alla dina skojiga Madrid-äventyr. Och "typsikt spanskt"-historier.
  Hur hittade du hit till bloggen? ...minns inte. Det var ju så länge sedan. Nu är jag periodare, läser inte lika ofta men när jag läser - så läser jag allt du gjort sedan sist. Har inte tid att läsa bloggar i samma utsträckning som tidigare.

  SvaraRadera
 3. Är 50+, bodde ett år i Madrid för drygt 25 år sedan. Madrid känns som min andra hemstad även om det inte blir så ofta jag kommer på besök nuförtiden. Kan göra mig förstådd bättre på spanska än engelska men det beror mer på min urusla engelska ;). Minns inte hur jag hittade till bloggen, gillar att läsa om ditt liv helt enkelt. Restaurang och aktivitetstips är roligt att läsa om. Tyvärr är löpning ingenting jag gillar men foton med vyer över bergen i norra spanien uppskattas ändå.

  SvaraRadera
 4. Är 24 år, bodde i Madrid under en termin för 3 år sedan och pluggade spanska! Det var den absolut bästa tiden i mitt liv och jag tänker tillbaka flera gånger varje dag. Madrid är min absoluta favoritstad och jag hoppas att jag kan flytta dit och bo där i framtiden. Jag träffade även min pojkvän där (amerikan) och han är lika förälskad i staden som jag är. Jag började läsa din blog innan jag åkte till madrid för ca 3 år sen för att få tips om saker att göra och framförallt restauranger. Jag älskar din blog och läser den varje dag! Älskar att läsa om vad du gör och var du äter och längtar tillbaka hela tiden!

  SvaraRadera
 5. Som du redan vet bor jag i Spanien, dock inte i Madrid utan i Segovia (fast jag bodde nagra ar i utkanten av Madrid, en la sierra). Pratar spanska, fyller 30 (!) i ar och försöker gilla löpningen! Jag kommer inte ihag när jag började läsa din blogg men det är ett tag sen, tror jag hittade den genom en sökning pa svenskar i spanien som INTE bodde pa costa del sol, costa blanca eller Barcelona. Kanske en del förutfattade meningar men jag ville läsa om människor i samma sits som mig, som lever det "riktiga" spanska livet och inte bland andra svenskar fast i Spanien och det är ju precis det du skriver om och som jag gillar, saker som jag känner igen mig i som svenska boende bland spanjorer.

  SvaraRadera
 6. Hej, jag är 43, bor i schweiz men kommer ursprungligen fran helsingfors i finland. jag var aupair i madrid mellan aren 1991-1993 och älskade att bo i madrid - hade turen att ha en super aupair familj, jättetrevliga vänner och jag lärde mig spanska snabbt och trivdes otroligt bra. Jag vet inte riktigt hur jag hittade din blogg men läser den ofta, tycker om ditt sätt att skriva och tycker att du verkar ha ett mycket spännande liv. Jag är tyvärr inte löpare, men vem vet kanske jag också kan bli det. Tack för din blogg, keep up the good work. isabella

  SvaraRadera
 7. Hola på er som svarat! Gud vad KUL att läsa om er! Muchas gracias!!!! Ni har ju alla dessutom en anknytning till Madrid eller Spanien. :-) Vi får se ifall några killar skriver något här för det måste ju finnas några killar som läser bloggen som inte är min pappa, pojkvän eller brorsa? Jag brukar få mail ibland från killar som frågar om Madrid men det är dock ytterst sällan en kille skriver i kommentarerna. Kanske är det verkligen så få som läser bloggen eller så är det bara så att de är latare...;-)

  SvaraRadera
 8. 34 årig svenska som bor på solkusten sen år 2000. Tittar in på din blogg ibland eftersom jag tycker det är kul att läsa om andra svenskar som bor i Spanien. Minns inte när eller hur jag började läsa eller hur jag hittade hit. Min man springer halvmaror och sånt och jag skulle väldigt gärna ha löpning som intresse. Men efter graviditet, småbarnsliv osv så är det inget jag prioriterat. Vilket är dumt eftersom min man lyckas prioritera det 3-4ggr i veckan ;).
  Vill också tipsa Ulrika om att vi är några svenskar här på Costa del Sol som lever som du också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart finns det folk pa solkusten som "lever som jag" med, det var inte meningen att trampa nagon pa tarna eller dra alla över samma kam, om du tog illa upp sa ber jag om ursäkt! Och som jag sa, det är nog en del förutfattade meningar i det jag skrev med.

   Radera
  2. O nej tog inte alls illa upp! Jag hade tillochmed tänkt klämma in en smiley där men att svara från mobilen är inte alltid det lättaste :).
   Jag glömde förresten svara på vad jag tycker om att läsa om. Älskar matinläggen! Och tips om vad man kan göra i Madrid. Jag har bara varit där 2 ggr och vill så gärna åka igen. Det tar ju bara 2,5h från Malaga.
   Teresa

   Radera
 9. Jag är 26 år, finlandssvensk och bor i utkanten av Madrid sen 2,5 år tillbaka. Var även au pair här för 7 år sen, och träffade då min blivande äkta man. Talar spanska flytande. Fysioterapeut och idrottsgalen, tycker dock inte om löpning :) Tror jag hittade till din blogg via ParisLisa. Tycker om att läsa om andra nordbor i Madrid, de flesta bloggarna handlar som sagt om Solkusten.

  Carina

  SvaraRadera
 10. Hej!

  Jag är en gata och chamberilera (y del Atleti, como buena madrileña de verdad) som bodde i Sthlm några år för jag har svenska släktingar (komplicerad familj). Jag har läst din blogg i kanske ett par eller 3 år, men kommer inte ihåg hur jag hittade hit, det var nog av en slump.

  Det som jag tycker mest om din blogg är dina förslag om olika krogar, du har blivit någon sorts privat restaurangguide! Sedan tycker jag att det är roligt att läsa om min stad på svenska.

  Tyvärr är jag inte det minsta intresserad av löpning men uppskattar dina fina bilder.

  SvaraRadera
 11. Först: grattis till det roliga projektet, det verkar passa dig perfekt!
  Jag tror du tittar in till mig ibland, så du vet ungefär. Drygt 30, Sevillabo, talar spanska, spansk sambo och bebis på väg. Jag tittar in hos dig med ojämna mellanrum och kollar vad som händer, alltid kul! Gillar att läsa om tips och typiskt spanska saker och helt enkelt vad du gör där i "norr". Skulle du inte inte kunna lägga fler inlägg på sidan? Det visas bara två åt gången pch det blir en väldigt massa klickande för att läsa vidare.
  Klart du ska fortsätta blogga!

  SvaraRadera
 12. Hej! Amanda här, 24 år från Skövde. Har bott i Spanien från och till sedan 2009, då jag tog min resväska och for till Barcelona. Flyttade hem till Sverige efter livets glada dagar och allt för många Nasty Monday partaj, dock stannade jag bara drygt ett år och for till Bilbao 2011. Nu är jag på plats i Madrid, och jobbar på Svenska Handelskammaren :) Känner knappt till Madrid alls, men det lilla jag sett är fantastiskt! Så läser din blogg för tips, och framförallt för att försöka undvika alla missar som alltid görs i början av nya äventyr. Många kramar, Amanda

  SvaraRadera