Kär på nytt...
/
1 Comments
...i Madrid, alltid lika underbara Madrid!
Träffade vänner på Söndag för "aperitivo" och lunch efter det. Madrid visade upp sig från sin bästa sida. Runt 24 grader och soligt i Oktber månad. Kan man begära mer?
Min kompis "La asturiana" kommer från just Asturias (Norra Spanien) och vad skall man då äta om inte de typiska rätterna därifrån? Bästa stället heter Ñeru för detta ändemål. Osten "cabrales" och böngrytan "fabada" som innehåller blodkorv, chorizo och fläsk, medans man sköljer ned det med "sidra" (cider, fast den spanska versionen som inte liknar den svenska alls) slår allt annat!!! Cidern hoppar jag dock över, de från Norra Spanien från staden Gijon är nog bland de få som lyckas få en Nordbo under bordet så att säga. Har för många dåliga minnen av just denna typ av cider...
Ah, till Ricla gar vi jämt när vi har "nytt" besök fran Sverige. Vi dricker vermouth och äter bröd med cabrales :)
SvaraRadera