Igår var jag i helvetet...

/
4 Comments
...och överlevde. 

Fredagkväll, trött som attan. Vad göra? Fin-fin ide!!! Gå på bio. Har inte varit på bio på år och dar. Varför skall man stå ut med folk som hostar, prasslar med godispapper och inte kan hålla tyst under filmen typ? Samt, vem sjutton betalar för att gå på bio nuförtiden? Alla laddar väl ned från Internet och kollar på hemma? För er i Sverige som satte kaffet i halsen...här i Spanien är det tillåtet medans det är för privat bruk.

Sagt och gjort. Bio. Bio i ett köpcentrum. Vem kom på tanken? Kan det bli värre? Efter bion, middag i köpcentrumet. Ja, det kunde bli värre...

Det enda som var bra i hela filmen, Gravity, var att jag såg den i 3D. Vattendropparna såg ivarje fall verkliga ut. Resten av filmen var trååååååkig. Sandra Bullock var fulare än vanligt och George Clooney tog inte av sig hjälmen en enda gång. 

Skitdyra vipplatser betalades och jag var tvungen att gå ut och be dem komma in och städa för det gick inte att sätta sig för allt skit (popcorn, nachos och dryck) som hade lämnats kvar. Vipplatserna kostade 24:40 Euro för 2 personer. Där ingick 3D glasögonen, men förutom den röda färgen på stolarna så var det inget mer speciellt med dessa sittplatser.

Middagen, ja den i helvetet, nej så heter det ju inte. Köpcentrum skall det vara. Förutom det som serverades som skall likna mat, så tjuter och ringer det fortfarande i mina öron, ett dygn senare. Detta är som skidåkningen. Då och då gör jag om samma misstag. Efter ett par år glömmer jag bort. När detta händer  åker jag till Baqueira-Beret och när jag väl är där igen, så undrar jag vad sjutton jag gör där?!! Sedan minns jag... Det är dåliga backar och fullt av "snobbar" ( eller de som vill, men inte kan, dvs. "Quiero, pero no puedo"). Jag och köpcentrum har samma typ av förhållande och sporadiska minnesförluster...

För er i Sverige som inte gillar köpcentrum och stör er på ljudnivån. Tänk er ett köpcentrum som är mycket större än de i Sverige och som dessutom är fyllt av Spanjorer (ljudnivån därefter)...

...och nej, jag har inte mens fast jag låter som en grinig PMS-kärring. Alla gillar inte köpcentrum och "helkvällarna" (bio + middag) där. Det får ni som gillar sånt behålla...
You may also like

4 kommentarer:

 1. Stackars! Men bio på lördag? Verkligen? Det ska vara mitt i veckan, gärna tidigt (om man kan)

  Men nu ser jag att du gick till Vallecas (slumkvarter tills inte så länge sedan, befolkningen därefter)? Verkligen?

  Det finns ju inga "pijos de quiero y no puedo" i Vallecas (wannabe posh), det är white trash, även de har garage och swimmingpool för hela byggnaden nu. I ett nytt kvarter där det stinker därför att tippen där sopporna bränns är för nära (har du inte märkt?).

  Jag blev hotad av en kvinna med 2 barn bara för att jag stod för nära henne i kön och knuffade henne lätt (jag tittade åt andra hållet och hade inte märkt henne). Säger man ursäkta blir man hotad med att få stryk... as you do! Det är Vallecas i ett nötskal.

  Ikea i San Sebastián de los Reyes är faktiskt trevligare än La Gavia. Jag har aldrig blivit hotad där iaf.

  SvaraRadera
 2. Ojoj. Jag säger tvärtom. Varför se på film på en liten tv-apparat när man kan se den på bio? Men bio på köpcenter går bort. Jag avskyr köpcentrum. Och filmerna där brukar vara kassa. Jag går alltid på den lilla biografen i Sevilla som visar film på originalspråk och som tar hem många bra filmer. Inga spanjorer vill ju se odubbat så den är nästan alltid så gott som tom på folk, den biografen. Ren också, förstås. Ingen skräpar ju ner. Drygt sex euro per person, 5,50 på onsdagar om jag minns rätt. Perfekt!

  SvaraRadera
 3. Hahahaha, låter som en ihana elokuva ilta ;-) Tack för att du skriver ut lite spanska fraser och vad de betyder. Roligt för en spanska studerande, kiitos.

  SvaraRadera
 4. Det finns gott om bior i Madrid där de bara visar odubbade filmer... och tomma är de inte! Tommare är de om man kommer till första föreställningen vid 5 tiden en vardag då blir det väldigt lite folk men en helg blir de lika fulla. Häromdagen fick jag reda på att Renoir Cuatro Caminos har stängt men de andra finns kvar.

  Förut fick man inte ta med sig godis/pop corn/läsk där, vilket var ok för mig, men några är inte så stränga längre. Sedan har man ju alltid Filmoteca Nacional.

  SvaraRadera